bulimija
Pred nekaj časom sem pisala na ta forum.. no skratka da ponovim na hitro..ubadam se z bulimijo že skoraj 4 leta…od svojega 11-12 leta..na začetku bulimije je moja teža padala normalno dol ko sem pač izrbuhala tisto vse…zdaj pa zadnje čase jem veliko več kot prej, bruham vsakič ko se prenajem in sem se zredila za 5kg..to me moti in me grabi panika..čez teden skušam stradati 3 dni potem pojem en obrok se najem in izbruham..pride vikend ko zbašem vse vase in bruham ves čas…imam eno vprašanje in sicer že trikrat se mi je pojavilo da sem opazila kri..potem sem se se seveda ustrašila in prenehala vendar samo do naslednjega prenajedanja..zanima me kaj lahko ta kri pomeni? je lahko resna težava? in zakaj sem se zredila kljub temu da hrano izbruham? vem da bom sposobna prenehati ko se bom odločila vendar zaenkrat nisem dovolj sposobna, vsaj tako se mi zdi.
hvala in lp
Pozdravljena “justme”,
zaradi prisilnega bruhanja se poškoduje sluznica požiralnika in posledica tega je, da pride do krvavenja sluznice. Poškodbe in posledice zaradi bruhanja so lahko tudi še hujše od tega. To je resno sporočilo tvojega telesa, da si škoduješ. In ja je resn stvar. Zredila si se pa zato, ker ne glede na to, da bruhaš, se vseeno nekaj hrane že absorbira v telo in gre takoj v žile, v kri in naprej. Nikoli ne moreš zbruhati zares vsega kar poješ.
LP
Tatjana