bulimija
Zdravo! Sem zelo čuden primer bulimije – namreč imam 67kg, visoka pa sem 159cm. Imam zelo močno postavo, bruham pa že redno 2leti povprečno 1-2x na dan in v celih 2letih nisem izgubila niti kilograma… Ne vem kaj naj še storim? Čisto sem obupala…ali je možno da imam tako slabo presnovo? Mislim da izbruham kar skoraj vse,saj na koncu bruham le še grenko kislino. Kakšno leto nazaj sem zdržala 2 tedna, da sem pojedla le en sadež na dan,pa tudi nisem zgubila niti grama… NIČ !!!! Kako je to možno? Poleg tega zadnje leto vsak drug dan hodim na aerobiko, pijem pa samo vodo že pribl. 5 let- niti kapljice soka,razen če to izbruham s hrano… Kako naj potem normalno jem? Naj celo življenje pojem na dan eno jabolko ali pomarančo,da se ne zredim? Ali obstaja kaj, s čimer izboljšaš prebavo ali karkoli? POMAGAJTE
Pozdravljena,
bulimija oz. motnje hranjenja so resen problem, ki pa se pri vsakem posamezniku “drugače obnaša”. Sploh teža je pri vsakem človeku z bulimijo drugačna, četudi je v povprečju “normalna”.
Če si hotela z bruhanjem hujšati, izgleda tvoje telo na vsak način noče tega, se brani tako, da nekaj kalorij iztisne iz hrane, preden jo izbruhaš. Ob prenizkem energetskem vnosu hrane v telo se tudi dogaja, da se presnova upočasni – da telo začne porabljati manj kalorij kot jih je prej, ko si jedla noramlno.
Kaj bi ti rekla – po9išči pomoč, da boš prenehala z bruhanjem. Lahko se tudi “kuhajo” zdravstvene posledice bulimije, zaradi česar kg ne grejo dol, ali pa mine kar nekaj časa od prenajedanja do bruhanja in tako telo vsrka potrebne kalorije.
za hujšanje oz. vzdrževanje teže bo treba nek bolj “zdrav” način – vsakodnevno gibanje npr., redni obroki, dosti sadja in zelenjave, za prebavo pa poleg tega še dosti balastnih snovi (namesto izdelkov iz bele moke polnozrnati izdelki npr., kot so rjavi riž, graham kruh itd.).
Kako bi pa hujšala z bruhanjem, pa ne bo nobenega nasveta, če si to iskala…
Mogoče se sliši čudno, vendar boš shujšala šele takrat, ko boš prenehala bruhati in se obremenjevati s hrano (hujšanjem). Jaz imam zdaj, ko zelo redko še bruham in se neprimerno manj obremenjujem z vitkostjo, manj kilogramov, kot takrat, ko sem bruhala po petkrat na dan in se mi je tudi zdelo, da izbruham praktično vse, kar pojem. Dokler boš obsedena s kilogrami in težo, boš ujeta v začaranem krogu prenajedanja – bruhanja – stradanja. Seveda je to tisočkrat reči, kot narediti. Če stanuješ v LJ ali okolici, poišči pomoč na OA!
Veliko sreče!
Drži kot je napisala Anastazija TS – pri meni je isto.
Pazi še na to: Ko bruhaš ima velike učinke kislina iz želodca, ki ti načenja zobno sklenino, trebušno steno,,…- mal poišči v knjižnici
Jaz trenutno berem knjigo in jo priporočam: SODOBNE OFELIJE, kjer so opisani življnjski primeri žensk, kaj vse naredijo, da bi ugajele – DRUGIM!!!
Jaz imam ze kar par let bulimijo ina nekak ne morem in ne morem iz tega zacaranega kroga…a je tle se kaksna s podobnimi tezavami?resnicno bi rada prenehala s tem, ampak mi ne rata…ratalo mi je za max 3tedne vendar potem pride vmes kaksen strees in spet sem na zacetku…kako naj se znebim tega??:((
obupanka…