Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Bulici pod pazduho

Bulici pod pazduho

Pozdravljena,

pred kakimi 5 tedni sem zatipala pod levo pazduho premikajočo bulico v velikosti graha. Pokazala sem se tudi zdravnici, ki je zatipala še eno manjšo in mi rekla naj pridem kake 10 dni po menstruaciji še enkrat.
Bulici sta premikajoči sem ter tja, beži po prsti, ne boli. Naj povem da preden sem zatipala bulico sem bila v levo roko cepljena proti klopnem meningitisu: v spremnem listu cepiva piše da je možen stranski pojav otekanje bezgavk. Samo od 1 cepljenja je že 2 meseca od drugega pa kake 3 tedne. Zelo me skrbi, ker je bulica še vedno prisotna. predvidevam, da če bi bila vneta bezgavka, lojnica bi že izginilo in tudi kaj bolelo? Bolečo bulico med pms in menstruacijo sem večkrat imela ampak je izgine. Po pazduho se brijem vendar nisem se nikoli ranila, v času pojava bulice sem tudi precej telovadila z utežmi, skleci,…

Hvala lepa

Najverjetneje bodo bolečine, ki jih opisujete, povezane z prenehanjem dojenja. V primeru, da se stanje ne bi umirilo, se posvetujte še z ginekologom ali osebnim zdravnikom.

Ampak jaz sem dojila pred 6 leti. Pa tudi ne boli.

Hvala

Se opravičujem, dobila ste odgovor, ki je bil namenjen gospe Casandri. Upam, da so težave do sedaj že prešle.

Ni nujno, da so otečene bezgavke ob dotiku boleče. Lahko jih obremenjujemo na več načinov, lahko se povečajo kot posledica vsega, kar ste napisala. Lahko zaradi cepljenja, aktivne telovadbe ali britja.

Spremljajte se še naprej, ne uporabljajte deodorantov, ki preprečujejo potenje in ne telovadite. V primeru, da bulice ne bodo izginile, bo potrebno opraviti nekaj preiskav. Katere, vam bo predlagal zdravnik, ko bo opravil prvi pregled.

New Report

Close