Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Endodontija Bulica zgoraj

Bulica zgoraj

Pozdravljeni.
Mami so pred letom dni delali protetiko oziroma mostiček. Zdaj se ji je zgoraj na dlesni nad zobom naredila bunkica, ki ne boli.
Prosim za vaše mnenje, saj zobozdravniki trenutno ne delajo.
Hva. Lp

Pozdravljeni,

po opisu sodeč gre za fistulo – torej drenažo vnetja ob vršku korenine zoba. Gre za najboljšo od slabih možnosti – ko je vnetje aktivno, se vnetni izcedek drenira skozi fistulo, kar prepreči razširjenje vnetja v okolna tkiva, (kar bi povzročilo oteklino in bolečino: tako stanje bi zahtevalo hitro ukrepanje). ko se vnetje začasno umiri, se tudi fistula začasno zapre.
V teh razmerah je najbolje, da počakate, da zobozdravniki spet začnemo delati. Dokler je stanje asimptomasko, neboleče in ni znakov vnetja, se najbrž ne bo zgodilo nič posebnega. Če pa se pojavi bolečina, pordelost sluznice okoli zoba ali oteklina, pa kontaktirajte vašega zobozdravnika, ki bo odločil, kako naprej.
Ko pa se epidemija umbra in se ordinacija spet odprejo, pa se oglasite pri zobozdravniku, tudi če ni bolečin. Opravili boste RTG sliko, ki bo natančno določila vzrok težav. To kar sem opilas, je najverjetnejša možnost, obstajajo pa še druge možnosti za opisane težave.

LP, dr. Igor Potočnik

New Report

Close