Bulica v velikosti riža in izcedek
Lep pozdrav!
Imam 35 let in rodila sem 2x.
Pred enim mesecem sem opazila bulico v velikosti riža na levi dojki dva milimetra stran od bradavice.V desni dojki imam že 10 let fibroadenom.V ponedeljek sem bila pri ginekologinji in mi je rekla ,da ta sprememba na levi dojki se ji ne zdi prav nič sumljiva in naj jo opazujem.Problem je v tem,da sem danes zvečer opazila izcedek iz te bradavice.Je prozoren rumene barve.Mal sem se usrašila ker me tudi večkrat zaboli leva roka.Na desni strani izcedka ni.kaj mi svetujete?Dojke me večkrat bolijo izgleda kot,da bi bila noseča.Ginekologinja me ni poslala na nobeno preiskavo in slikanje.Tudi desne dojke mi sploh ne pogleda ker pravi,da ni potrebno ker sem bila pred dvemi leti na punkciji.Prosim za vaš nasvet.
Hvala in lep pozdrav
Verjetno ne gre za nič hujšega. Vsaj tako je ocenila vaša ginekologinja.
Zaenkrat se redno spremljajte. Če bi se izcedek nadaljeval, se ponovno posvetujte z zdravnico. Sploh je to potrebno, če se spremeni barva ali pa vonj izcedka.
Bolečine so verjetno prisotne v predmenstrualnem obdobju ali tudi v obdobju menstruacije in po menstruaciji?
Niste napisala ali imate reden menstrualni ciklus in koliko časa trajajo bolečine?
Upam, da boste razumela, da je velikokrat tako na daljavo zelo težko svetovati. In srčno upam, da sem vam vsaj malo pomagala.
Lahko se odločite tudi za metodo BreastScan. Tudi to je eden od možnih načinov kako kontrolirati fibroadenom v dojki. Metoda je zaenkrat samoplačniška. Z njo lahko v 90% ovržemo sum na rak dojke oziroma na vnetje dojke kar 100%.
V upanju na najboljše vas pozdravljam,