Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Bulica v modih

Bulica v modih

Pozdravljeni!
Star sem 34 let in zadnjih nekaj mesecev tj. od decemebra 2009 naprej sem opazil manjšo bulico ob desnem modu. Nisem prepričan, če ima stik oz. če je povezan z modo, velika je mogoče premera 0.6 cm.. Ker sem si večkrat tipal me je začelo malo boleti in ker sem zdaj zelo pozoren imam včasih občutek, da me boli tudi proti desni dimlji (upam,da pravilno opisujem del telesa vzporeno in višje od penisa). Med tipanjem sem sicer ugotovil, da je tudi prepletena med tiste cevke, ki prihajajo iz moda in jo včasih težje najdem. Ne vem pa točno če je na modu ali čisto poleg. Včasih boli manj včasih bolj. Nisem opazil, da bi se teh 5 mesecih kaj povečala.
Ne vem kaj naj storim ali imam razlog za skrb ali je to normalo. Nekih posebnih težav nisem opazil.
V januarju sem bil na kontroli krvi, ki je bila brez posebnosti. Edino kar bi še omenil je, da me zadnje cca 6 mesecev nekako čudno brez razloga bolijo noge. Upam, da to ni povezano.
Hvala lepa za vaše mnenje.

p.s. Upam, da sem na pravem forumu 🙂

Spoštovani!

Najbolj verjetno bi lahko šlo za manjšo spermatokelo (cisto obmodka), morda pa za kaj drugega, npr. cisto tunike albuginee (cisto ovojnice testisa). Včasih bi urolog s tipanjem presodil, ali gre za eno od zgoraj navedenih možnosti ali kaj podobnega in ni treba narediti nič, ali pa je sumljivo, da gre za dogajanje v testisu in bi se odločil za operacijo, kjer bi pogledal, za kaj gre. Danes pa mu pri tej odločitvi razen tipanja pomaga ultrazvočna preiskava, kar sicer večkrat opravi tudi urolog, formalno pa je to stvar rentgenologa. Menim, da je UZ skrotuma vsekakor na mestu, najverjetneje samo zato, da vas pomiri, vendar – nikoli se ne ve.

Glede bolečin v nogah – upate, da to ni povezano – tudi sam tako upam.

Prav bi bilo, da k urologu pridete že z izvidom ultrazvoka – rentgenologu pa pri UZ preiskavi poveste in pokažete, kaj vas moti in prosite za nasvet – ali je kaj nevarnega ali ni treba nič naprej.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni!

Najlepše se zahvaljujem za mnenje in odgovor.

Torej moram pri osebnem zdravniku zaprositi po napotnici za urologa in hkati za UZ?

Hvala lepa!

Spoštovani!

Očitno vas ta stvar skrbi. Torej se boste dali pregledati – pretipati vašemu osebnemu zdravniku, ki bo skupaj z vami ocenil, ali je napotitev smiselna in potrebna in vas v tem primeru tudi napotil.

Glede UZ – vsaj na našem koncu Slovenije praktično ni mogoče opraviti UZ skrotuma na napotnico, temveč se to opravi samoplačniško v eni od privatnih UZ ambulant. Kolikor vem (upam, da se med tem to ni spremenilo), pa je v UKC Ljubljana na polikliniki to precej rutinsko, vprašanje pa je, kdo izda napotnico (lahko da urolog).

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close