Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk bulica v levi podpazduhi

bulica v levi podpazduhi

Pred kratkim sem med samopregledovanjem dojk zatipala majhno,premikajočo se bulico-cca velikosti lešnika ali večje v predelu podpazduhe.koliko časa jo imam nevem,saj si dojk nažalost nisem pregledovala redno.bulica sprva ni bila boleča na otip,sedaj pa se mi zdi,da je malo bolj občutljiva,res pa je,da si jo tipam vsak dan,če so kakšne spremembe,ker me skrbi da je kaj hujšega kot diagnoze,ki so bile na tako temo omenjene že po veliko forumih- vnetje bezgavke,znojnice ali lojnice,lipom.
Naj še omenim,da sem stara 28 let,rodila nisem še in raka v družini-vsaj ožji krog, tudi nihče ni imel.
Čez par dni sem naročena pri ginekologinji,pa vendar ne morem čakati,ker me skrbi.Prebrskala sem že raznorazne forume in internetne strani in najpogostejši odgovori na to so bile diagnoze,ki sm jih že zgoraj omenila,ampak tudi rak ni bil izključen,…in sledečega se najbolj bojim.

Prosila bi vas za vaše mnenje,kaj naj bi to bilo,ali je nevarno in ali obstaja morebitna preventiva.
V naprej se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam.

Seveda je normalno, da vas skrbi. A na pregled bo le potrebno počakati. Poskusite se v tem obdobju ne obremenjevati in iskati vse mogoče vzroke za nastanek bulice in je ne tipajte prepogosto, kr bo potem še bolj občutljiva.
Glede na vaša leta in opis je pričakovati, da najverjetneje ne gre za rak dojke, ampak za benigno spremembo. Kaj več bi vam lahko povedala, če bi lahko spremembo zatipala, brez tega vam na vaše vprašanje ne morem odgovoriti. Vsekakor se odpravite do ginekologinje, ki vas bo usmerila v najbližji center za bolezni dojk. Priporočam tudi metodo BreastScan.
O preventivi se bova lahko pričele pogovarjati takrat, ko bova vedeli, za kakšno spremembo gre. Za tovrstno svetovanje rabim precej več informacij o vas, o vašem načinu življenja, menstrualnem ciklusu, prehranskih navadah,…

V upanju na najboljše vas pozdravljam,

Pozdravljeni!

Bila sem pri ginekologinji katera mi je pregledala levo dojko-otipala,poiskusila če je prisoten morebiten izcedek,….in tudi zatipala bulico v predelu podpazduhe.Rekla je,da po njenem mnenju gre najverjetneje za vnetje znojnic…vprašala me je tudi če se depiliram pod pazduho z žiletko in kej je biu moj odgovor pritrdilen je svoje mnenje samo še bolj pritrdila,kot češ da se to pogosto dogaja zaradi depilacije z žiletko.
Kaj mislite vi,je res možno da pride do take premikajoče se bulice zaradi depilacije z žiletko in da ni nič nevarnega?????

Hvala in lep pozdrav.

jolly

New Report

Close