Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Bulica podpazduho

Bulica podpazduho

Pozdravljena!

V juliju bom stara 29let,imam hčerko staro 5 mesecev,ne dojim že 2 meseca . Pod levo pazduho sem si otipala že nekaj časa nazaj bulico,takrat sem bila pri svoji ginekologinji,katera me je pregledala (z otipom) ,rekla je da ni nič……kam drugam me ni poslala. Bila sem tudi pri svoji splošni zdravnici,katera me je tudi pregledala. Naj povem,da enkrat je bulica lepo tipna, drugič,se je skoraj ne tipa. Levo dojko imam tudi bolj občutljivo,zadnej čase me boli rama (ne vem,ali je lahko kakšna povezava?).
Sem iz Gorice in me zanima,koliko časa mora miniti od konca dojenja,predno lahko pridem na pregled k vam? Malo sem namreč zaskrbljena in bi rada opravila čimprej. V družini ni bolezni dojk. Hvala že vnaprej za vaš trud!
LP,Hanci

Priporočam vam, da počakate še preko poletja in se naročite na pregled z metodo BreastScan v začetku jeseni.
Lahko pokličete v ordinacijo Mo-gy v Novi Gorici in se naročite za jesenski termin.
Vzrok za omenjene bolečine v rami in občasno tudi v dojki, bi lahko bil povezan s težavami v vratnem ali prsnem delu hrbtenice, kar se ob 5 mesečnem dojenčku precej pogosto tudi dogaja. Problema se lotite selektivno in preko poletja lahko opravite pregled hrbtenice in doma poskrbite za pravilno vadbo, ki vas bo ščitila pred tako vrsto težav.
Glede na osebne izkušnje vam lahko priporočam preventivni pregled z manualno terapijo, kjer bo zdravnik specialist manualni terapevt ugotovil, ali je lega vretenc v hrbtenici pravilna. V primeru, da bi bil vzrok težav povezan z nepravilno lego vretenc, vam bo s pomočjo manualne terapije vzrok bolečin tudi hitro in efektivno odpravil.

Lego in velikost omenjene spremembe preverite samo enkrat mesečno. V primeru, da bi se omenjena sprememba pod levo pazduho še kaj spreminjala, vam priporočam predčasen pregled. V drugačnem primeru pa vam priporočam pregled tako kot sem omenila in sicer v začetku jeseni.

V primeru nejasnosti ali vprašanj sem vam na razpolago seveda tudi še v naprej, drugače vam pa želim mirno in ne preveč vroče poletje s svojo hčerkico in vašimi najbližjimi, ki vaju obdajajo…

Najprej hvala za hiter odgovor! Naj povem,da sem že klicala za se naročit pred dopusti (predno sem prebrala vaš odgovor) v Mogy v N.Gorici. Gospa mi je rekla,da me bodo poklicali. Še to,rama me boli občasno že dalj časa,še predno sem bila noseča. Tudi že par mesecev imam “čudne “bolečine za prsnico,nekakšno tiščanje (po par sekund),prejšnji mesec sem bila pri kardiologu,kateri je izključil,da bi bilo kaj narobe z srcem,imela sem tudi obremenitveno testiranje. Je možno,da so te težave ki jih opisujem povezane z kakšnim obolenjem dojke. Priznam,da sem malo zmedena,malo me je strah. Zato bi rada čimprej opravila še pregled pri vas. Če ni nič narobe bi prišla kar pred dopusti. Še enkrat hvala za vaš trud in brez zamere,da sem se malo razpisala!
Lahko noč! HANCI

Meritev temperature s pomočjo metode BreastScan je možna tudi v času dojenja. Če želite se lahko dogovorite za ustrezen termin. V tem primeru se priporoča še kontrolna meritev nekje 6 mesecev po prenehanju dojenja. V primeru, da bi bila izmerjena temperatura neprimerna, vam bomo svetovali kam in kako naprej in v primeru pravilne temperature, pa se boste lahko osredotočila na druge možnosti.

Po vašem opisu sodeč je večja verjetnost, da so vaše težave povezane s hrbtenico. Da boste izvedela ali je temu res tako, vam priporočam tudi pregled hrbtenice.
Brez kliničnega pregleda strokovnjaka in osnovnih preiskav je nemogoče presoditi, vendar imam občutek, da je temu tako.
Manualno terapijo vam, kot sem že rekla, iz osebnih izkušenj zelo priporočam. Paziti je le treba, da jo opravlja izkušen zdravnik. Tukaj pa pride na vrsto tudi vaše sodelovanje, ker je ob tem potrebna tudi “pravilna” telovadba doma. Vendar se splača poskusiti…

Le pogumno. S problemom se je treba poprijeti za “roge” in vzrok vaših težav bo hitro odkrit in z veliko verjetnostjo vam lahko zatrdim, da tudi rešen.
Samo nekje je treba začeti, pa bo…

Lep pozdrav in v primeru težav sem še vedno tukaj.

New Report

Close