Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bulica na stegnu

bulica na stegnu

Pozdravljeni!
Že kakšno leto ali celo malo dalj opažam oziroma začutim na vrhu stegna (kakšnih 10cm pod kolkom) na zgornji strani ob pritisku s prstom bulico. Bulice se ne vidi, ne boli, mislim tudi, da ne raste. Na tistem mestu koža ni spremenjena. Če močno pritisnem s prsti, jo lahko “izmerim” – je približno velikosti fižola.
Seveda me skrbi, kaj bi to lahko bilo. Menim, da če bi bila zamašena lojnica, bi bila bolj pod površino kože ali celo sčasoma bi prišlo kaj ven. Tako pa ostaja bolj globoko.
Mi lahko na podlagi opisanega svetujete, kaj bi to lahko bilo?

Lepo pozdravljeni!

Spoštovani!

Možna bi bila manjša maščobne bula. Glede na to, da neraste in se ne spreminja zaenkrat ni potrebno ničesar ukreniti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Sama imam podoben problem, celo velikost bulice je enaka. Je pa nekje na sredini prednjega dela stegna. Samo koža nad njo pa je nekoliko temneje obarvana. Sprva sem mislila, da gre za ostanek hematoma, kot posledico udarca, ker sem verjetno imela kakšno podplutbo na tem, mestu. Ne spominjam se je, ker jih imam kolikor hočeš, že če se dotaknem kože dobim podplutbo. Ker pa nikakor ne izgine me začenja skrbeti. Zdravnica mi je svetovala ultrazvok mišičja, pa ga nihče v Ljubljani in okolici ne opravlja na napotnico. Izjema je KC, kjer pa je zelo dolga čakalna doba. Ker bo zatrdlino potrebno sčasoma tako ali tako punktirati me zanima, če na OI opravljajo punkcije samoplačniško. Rada bi že vedela pri čem sem. Pred nekaj leti se je pri meni neka popolnoma banalna sprememba izkazala za neoplazmo, ki so jo sicer odstranili v zdravo, a od takrat dalje nisem tako prepričana, da so take bulice lahko nenevarne.
Zahvaljujem se vam za odgovor.
Lepo pzdravljeni.

Spoštovani!

Naredijo jo na napotnico isti dan, ko pridete.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni,

bi se navezala na vprašanje avtorice teme. Pred nekoliko več kot tednom sem tudi sama na stegnu zatipala bulico, ki se kolikor vem dosedaj ne veča in me ne boli, tudi na pritisk ne. Velika je približno kot večji grahek. Ker sem visoko noseča (konec 8. meseca), bi se do poroda želela izogniti nenujnim obiskom svojega osebnega zdravnika (pri nas že razsaja gripa in podobne viroze). Ker me ne boli oz. se ne veča kot ste tudi odgovorili avtorici, torej lahko počakam z obiskom oz. ga po potrebi opravim po porodu?
Bi bilo možna, da je pojav bulice kako povezan z nosečnostjo? Lahko da jo imam sicer že dalj časa, pa nisem opazila.

Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam

Jana

Gre za bulico v pregibu med truoom in stegnom, ali kje drugje?
Lep dan

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close