Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja bulica na sramni ustnici – pomagajte!

bulica na sramni ustnici – pomagajte!

vem, da ne spada to sem, a ste izkušene in forum je zelo obiskan, zato prosim za nasvet mnenja izkušnje. Pri brisanju me je zelo zaboleleo in sem zatipala bulico. Je kot mozolček, mislim da bele barve in zelo boli na dotik. Prosim pomagajte!

Hvala

samo mozoljček…lahko da se ti je vrasla kakšna dlaka….ti kar previdno stisni z robčkom….če slučajno ne bo šlo nič ven….pa počakaj še kakšen dan ali dva……brez panike….

joj, zaskrbljena, nikar ne stiskaj! Lahko se ti je zamašila lojnica, ali pa bo nastal le mozoljček… sama sem enkrat poskušala stisniti bolečo belo pikico, pa sem si naredila samo škodo! 39 vročine, zatekla bezgavka, antibiotiki… groza!

Raje pusti, da mozoljček dozori… pa bo v tednu dni sama izginila.

Mislim, da gre za vnetje Bartholinijeve žleze. Bolj nevšečnost, ne bolezen. Včasih se vnetje pozdravi samo, redko pa je potreben manjši poseg, kjer žlezo očistijo.
Poskusi spirati s kamilico, vendar ne stiskaj, ker boš vse skupaj le poslabšala.

S.

Počakaj, da mine. Meni je zdravnica rekla, da gre za zamašeno lojnico. Vzrok, vsaj pri meni, naj bi bila hormonska zmešnjava (ki pa se kaže še kako drugače). Pri meni običajno treja 3-4 dni.

Jaz sem ob tej zoprniji dobila mazilo bivacyn in strogo prepoved stiskanja, dokler zadeva ne dozori. Zorenje pospešijo tople kamilice, ki si jih čez noč “namontiraj” na obolelo mesto. Traja nekaj dni, ko dozori, poči samo ob najrahlejšem dotiku. Takrat le malo stisni, da izteče ven ves gnoj, pred tem pa si dobro razkuži roke z alkoholom, da ne zaneseš gor kakšne okužbe. Zoprno, ampak povsem nenevarno, lahko se ti bo še kdaj ponovilo.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Jaz na tvojem mestu bi malo počakala in, če ne bo izginilo bi šla k zdravniku, kajti nočem te strašiti, jaz česa podobnega še nisem imela, ampak pri moji prijateljici je bilo tudi tako kot pri tebi bulica na sramni ustnici pa je dolga mislila, da je lojnica, vsakič ko je šla lulat jo je peklo nato srbelo in bolelo izginilo pa ni tako da je potem le šla k zdravniku in prišla zadnji moment kajti bilo je maligno, so odstranili, in ni ji šlo naprej. Nočem te prav nič strašit in verjetno ti nimaš tako, verjetno gre za kakšno vneto lojnico, ampak slučajno da res ne bi stiskala, opazuj in če ne bo boljše- ukrepaj.

p.s pa srečno

mateja

jaz sem tak mezoljček pustila pri miru in kot vse druge stvari mazala s kremo tea tree, direktno. Ko je zadevca – mozoljček dozorel, je sam počil, izteklo je kar nekaj gnoja in se ni več ponavljalo.

Zaskrbljena, še nekaj sem se spomnila… meni je zelo pomagal ta ozek trpotec :)) Saj se sliši smešno, ampak res zelo pomaga, ker kar ven potegne in pospeši tisto zamudno nabiranje. Če boš dovolj hitra, sploh ne boš vedela, da si kaj imela, tako hitro bo mimo 😉
Nabereš ozki trpotec, ga fino opereš pod hladno vodo in daš na mesto, kjer imaš bulico. Čez še polikano gazico ali bombažen robček in pusti čez noč.

To zelo pomaga tudi pri kakšnih zanohtnicah, ranicah in ostalih neprijetnostih, kjer se začne nabirat gnojček!

Nam pomaga, upam, da bo še kateremu,
lep dan,
Z.

hvala vam vsem, a mislim, da bom še par dni počakala potem pa šla k ginekologinji. ne vem še kaj bom, pa še menstuacijo bi že morala dobit. Je možno da je kaj povezano.

Hvala vam in lep dan

lahko, da imaš žulj (npr. če si vozila kolo, ali pa če si nosila ozke hlače in te je ožulil/stisnil šiv od spodnjih hlač ali kavbojk)… Obleči nekaj, kar te ne bo stiskalo in v nekaj dneh mora minit oz. se na otip zmanjšat.drugače pa goneklog.

lp, bibax

Lepo pozdravljeni

Včeraj sem med britjem zasledila na sramni usnici kot grah veliko bulico. Ker sem mislila da gre za mozolj,sem.jo predrla,vn je steklo malo krvi in vode.  Sedaj me zelo peče,bulico je še vedno čutiti…kaj bi to bilo…

New Report

Close