bulica na sramni ustnici – pomagajte!
joj, zaskrbljena, nikar ne stiskaj! Lahko se ti je zamašila lojnica, ali pa bo nastal le mozoljček… sama sem enkrat poskušala stisniti bolečo belo pikico, pa sem si naredila samo škodo! 39 vročine, zatekla bezgavka, antibiotiki… groza!
Raje pusti, da mozoljček dozori… pa bo v tednu dni sama izginila.
Jaz sem ob tej zoprniji dobila mazilo bivacyn in strogo prepoved stiskanja, dokler zadeva ne dozori. Zorenje pospešijo tople kamilice, ki si jih čez noč “namontiraj” na obolelo mesto. Traja nekaj dni, ko dozori, poči samo ob najrahlejšem dotiku. Takrat le malo stisni, da izteče ven ves gnoj, pred tem pa si dobro razkuži roke z alkoholom, da ne zaneseš gor kakšne okužbe. Zoprno, ampak povsem nenevarno, lahko se ti bo še kdaj ponovilo.
Jaz na tvojem mestu bi malo počakala in, če ne bo izginilo bi šla k zdravniku, kajti nočem te strašiti, jaz česa podobnega še nisem imela, ampak pri moji prijateljici je bilo tudi tako kot pri tebi bulica na sramni ustnici pa je dolga mislila, da je lojnica, vsakič ko je šla lulat jo je peklo nato srbelo in bolelo izginilo pa ni tako da je potem le šla k zdravniku in prišla zadnji moment kajti bilo je maligno, so odstranili, in ni ji šlo naprej. Nočem te prav nič strašit in verjetno ti nimaš tako, verjetno gre za kakšno vneto lojnico, ampak slučajno da res ne bi stiskala, opazuj in če ne bo boljše- ukrepaj.
p.s pa srečno
Zaskrbljena, še nekaj sem se spomnila… meni je zelo pomagal ta ozek trpotec :)) Saj se sliši smešno, ampak res zelo pomaga, ker kar ven potegne in pospeši tisto zamudno nabiranje. Če boš dovolj hitra, sploh ne boš vedela, da si kaj imela, tako hitro bo mimo 😉
Nabereš ozki trpotec, ga fino opereš pod hladno vodo in daš na mesto, kjer imaš bulico. Čez še polikano gazico ali bombažen robček in pusti čez noč.
To zelo pomaga tudi pri kakšnih zanohtnicah, ranicah in ostalih neprijetnostih, kjer se začne nabirat gnojček!
Nam pomaga, upam, da bo še kateremu,
lep dan,
Z.