Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bulica na penisu

bulica na penisu

Spoštovani!

Ne predstavljam si najbolje, za kaj bi šlo. Če se ne vidi in ne otipa, težko rečem, da bi bilo kaj klinično pombmnega.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni, pred 2 tedni mi je nastala kar naenkrat po delovnem dnem z drvi bulica na začetku spolnega uda, ki se jo občuti in okrogla trda…je prav na začetku uda ne na glavici… če jo provam kaj premikat nič ne boli…občuti pa se jo samo, če spolni ud ni nabrekel drugače jo ni čutit…Zanima me, če gre to za kaj resnega…po tistem dnevu ko smo delali drva hlodi po 100kg premikali mi je to nastalo kaj se je mogoče kaj pretegnlo-žila ali pa to ni vzrok? Če spolni ud malo premikam levo desno gor dol v nabreklem stanju malo boli ma skoraj nič…Kaj bi to lahko bilo najlepše hvala za odgovor Matteo

Pozdravljeni, samo nekaj bi vprašal. Pred približno 2 tedni se mi je na spolnem udu na začetku uda ne pri glavici pojavila bulica, ki se jo pri ne nabreklem udu občuti in je taka trda kroglica, ki se jo lahko malo premika… nič pa ne boli, če se jo dotika ali stisne malo…To se mi je pojavilo po fizičnem delu z drvmi drugi dan samo mislim, da to nima vpliva? Pred kakšnimi 10 dnevi me je ud zelo malo bolel, če se ga malo premika levo-desno gor-dol…zdaj pa je že boljše samo ta bulica me moti…vidim jo ne samo občuti se jo.Pri nabreklem udu pa te bulice ni opazit oz. se jo ne občuti… Zanima me, če gre to za kakšno zamašeno žilo oz. kakšno lojnico ali kaj drugega…Prvič se mi je kaj takega pojavilo zato sem hotel vprašat…Star pa sem 28 let… Najlepše hvala za odgovor Matteo

Spoštovani!

Zanekrt ni potrebno ničesar ukreniti. Če bo vztrajala več kot tri tedne, pa se oglasite pri zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Lp

V predelu dlak nad splovilom mam že pribl 2mesca takšno bulico premera 1cm zgleda kot bi bil pod kožni mozolj al bilo kaj stisnit negre nič ne steče ven in nič se ne spreminja tudi zginja nekaj ne…. bi blo dobro it k zdravniku al kako prosim za pomoč….boli pa nena niti na dotik ne boli

Pozdravljeni na predelu med modi in penisom sem opazil nekaksno rdeco bulico nekaj casa prej pa sem imel na modih tudi vecji mazolj ki je na morju izginil veliko se dotikam tistega dela tako sem tudi opazil star sem 16 let in me zanima ce je lahko kaj narobe.
Zraven posiljam se fotografijo.
Hvala za odgovor

Pozdravljen,

Po opisu in izgledu je tudi to mozolj oziroma vnet dlačni mešiček. Poleg normalnega rednega umivanja predel namaži 3x na dan z antibiotičnim mazilom. Če bi se zadeva večala, pomeni, da je vnetje globlje in je potrebno ognojek prerezati in očistiti. Redko je potrebno zdravljenje z antibiotikom v tabletah. Če se bo manjšalo in izginilo, nadaljuj z izbranim zdravljenjem do zacelitve. Sicer pa je potrebno k zdravniku.

LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Živjo
Včeraj se mi je pod glavico penisa naredil nekakšen balonček 2×1 cm točno pod žilo penisa. Zanima me ali bo balonček izginil sam od sebe ali moram iti na pregled k zdravniku. Lep pozdrav

Pozdravljeni,

Predvidevam, da gre za fimozo in vsaj delni zažem kožice. Lahko se razvije popolni zažem, kar tudi močno boli, zato svetujem iti k zdravniku.

LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Mene,pa zanima če gre za nevarno zadevo in kaj lahko naredim. Na penisu pimam rdečo bulo, na otip je boleča, ampak je bula v koži, torej ne izhaja iz penisa samega. Sedaj jo opazujem že dva dni in me zanima za kaj gre in če je stvar resna.

Pozdravljeni,

to je ognojek. Morda boste potrebovali antibiotično mazilo.

LP!

Pozdravljeni!

Imam 13 let in na penisu se mi je pojavila bulica podobna mozolju iz nje prihaja gnoj. Imam jo skoraj 7 dni in se je le za odtenek zmanjsala.

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,
če je predel rdeč, če se izceja gnoj in če boli, potem svetujem pregled pri zdravniku.
LP!

Pozdravljeni

Partnerju se je pred 2 dnevi naredila bulica na penisu, ima pa tudi vnetje in ker sem v 4.mesecu nosečnosti, me sedaj zanima, ali je lahko to kaj nevarno za njega zame in za plod?

Pozdravljeni, zal iz tega opisa ne bo mozno ugotociti za kaj gre
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni, ze kak mesec imam pod glavico zelo majhen bel mozoljcek velik kaksen milimeter….mogoce veste kaj bi to lahko bilo? Izgleda enako kot navadni beli mozolji, le da se ga tam ne da predreti in ga tudi ne mislim. Je konstantno popolnoma enak in ne boli ter ni motec. Stvar me ze malo skrbi
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Žal kožnih sprememb iz opisov ni možno ocenjevati, pa čeprav je največkrat tam posledica kakšnega vnetja. Predlagam da pokažete zdravniku
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close