Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bulica na penisu

bulica na penisu

Spoštovani!

Ne znam si povsem točno predstavljati, za kaj gre. Če je to na glavici in ne v sami kožici, se oglasite pri zdravniku, sicer gre najverjetneje za manjšo lojnico.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravjeni, pišem vam še glede svojega primra: pred 9 tedni sem opazil manjšo bulico na korenu glavice, najprej sem mislil da gre za žilo šele pred dnevi ko pa sem dobro pogledal pa sem videl da imam tudu pod kožo ( ne na kožici) veliko manjših bulic. Use skupaj se mi ne bi zdelo nič posebnega in niti ne opazil če ne bi začutil na tisem mestu bolečine in sicer samo pri globljem oralnem seksu. Pa še to ne vedno. Nekako igleda kot bi bilo tisto mesto tudi malo zatečeno. Je pa res da imam v zadnjem 4 mesečju zelo intenzivne spolne odnose.

Hvala za odg. in lep pozdrav

Spoštovani!

Še najbolj verjetno gre za manjše zamašene lojnice, ali pa zgolj dlačne mešičke. Ne vidim, da bi lahko bilo kaj bolezenskega.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Star sem 16 let in pred nekaj dnevi sem opazil na steblu penisa bulico premera 5mm, ki je na otip rahlo boleca. Nisem se imel spolnih odnosov za to ne vem kaj bi to lahko bilo.

Spoštovani!

Lahko je kakšen podkožni mozolj, oz. zamašena lojnica. Zaenkrat pustite pri miru.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Sem 19 let star in sem nad penisom, v predelu dlak zatipal nekakšno nebolečo bunkico, ki na otip deluje kot da je tik pod kožo in je v velikosti graha. malce več kot teden nazaj pa je bila stvar bistveno manjša. ni pa nobene spremembe barve kože ali karkoli drugega. se lahko predvidi ali je potrebno obiskati zdravnika ali ne? hvala za odgovor, LP.

Spoštovani!

Verjetno gre zamašeno lojnico, ki se je morda blago vnela. Zaenkrat ni potrebno ničesar ukreniti. Če pa bo koža pordela, ali če se bo povečala, pa se oglasite pri zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Včeraj sem tudi sam opazil bulico nekje na sredini stebla penisa. Je tako široka kot žila, tako da nisem bil prepričan, ali gre za nabreklo žilo ali kaj drugega, ker se nahaja na mestu, kjer se križa več žil. Na otip je trda, ne boli, čisto majhna in se premika s kožo, torej ni na tkivu, ampak v koži. Koža na tem mestu ni spremenjena,Gre za kakšno podkožno lojnico mogoče ali kaj drugega?

Spoštovani!

Če je trda, gre verjetno res za zamašeno lojnico. Pustite, da se po vsej verjetnosti sama zmanjša.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

mene pa zanima pred parimi meseci sem dobil kot nekakšen mazol na penisu in se ga parkat stisnil i je iztekel ven gnoj sedaj pa se mi je zraven naredil še en mazol in me zanima če je nevarno da sem dobil kakšno bolezen na penisu in kako bi to lahko odstranil

Spoštovani!

Verjetno gre za slučajno sovpadanje. Če se poveča, se oglasite pri zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Pisal sem vam pred skoraj mesecem dni glede bulice. Ampak, ker mi zadeva ni dala miru, sem malo bolje pogledal in pretipal, pa mislim, da je tale bulica na žili. Je to sploh mogoče? Na otip je žila na enem mestu cca. 3mm trda, malenkost širša, približno 1mm kot ostali del žile in se tudi z njo premika. Zato sklepam, da gre za samo žilo in ne za bulico kot tako. Ne vem, ali je bila tukaj že prej, pred mesecem dni sem slučajno zadevo opazil. Od takrat, ko sem jo opazil, se ni spremenila, se ne veča, niti manjša, na dotik ni boleča, koža ni spremenjena, v uplahnjenem stanju je skoraj neopazna, razen če jo potipam. V erektivnem stanju pa se vidi to “bulico”, ki je (predvidevam) na ali v žili. Pravtako se tale bulica z žilo in kožo premika, ko je penis v erektivnem stanju, zato sklepam, da je nekje v podkožju. Zadnje dni se mi čez noč pojavljajo erekcije, ne glede na sanje (ne vem, če je to kaj povezano s tem stanjem) ali pa sem samo psihično obremenjen z zadevo. Opazil sem tudi manjše količine izločene tekočine pri ejakulaciji.

Hvala za vaš odgovor!

Spoštovani!

Če je na žili, bi to lahko bila manjša tromboza, ki pa v celoti gledano ni nevarna.

Z ejaklulacijami to ne bo povezano, saj semenska tekočina nastaja na drugih mestih. če imate pogoste odnose ali se pogosto samozadovoljujete, je tekočine pač nekaj manj.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

Ze kaksno leto (prej nisem bil pozoren) lahko na vratu penisa (ne kozi) malo pod glavo (na desni strani) otipam bulico 2x2mm. Med erekcijo je to izrazito, drugace pa manj oz. vcasih komaj obcutno.

Moram kaj urgirat?

Andrej

Pozdravljeni, pred parimi tedni sem na penisu opazil dve bulici ki sta izgledali kot mozolja. Približno teden nazaj sta izginili vendar je koža na tistem delu še vedno rdeča. Bi bilo to lahko kaj nevarnega? Star sem 13 let.

Spoštovani Andy!

Najbžr gre za manjšo lojnico. Zaenkrat ne vidim razloga za preplah.

Spoštovani Abc1!

Očitno je šlo res za mozolja. Ni panike.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

tudi jaz imam težave…prosim pomagajte. Pred kakšnim mesecem se mi je pod kožico pojavila “bulica”, ki se je občutila na dotik, posebej v erekciji (brez vidne gnojne vsebine). V mali obliki. Velikost je do sedaj ostala enaka. Včeraj pa se mi je zadeva povečala (v gnojni obliki kot mozolj), in sem lahko nekaj gnoja iztisnil. Danes pa je še večja (velika nekje 3 mm) in je viden bel “gnoj” v notranjosti (tik pod površjem). Gre za vnetje lojnice? Kaj naj naredim? Je zadeva nevarna?

Prilagam sliko za lažji pregled (prosim če jo izbrišete ko boste post objavili) Hvala.

Lp
Miha

Spoštovani!

Jaz bi to nekaj dni pustil pri miru in čim manj stiskal. Če se bo nabralo več gnoja in bo proseval skozi kožo, pote ms čistim instrumentom odtrgajte odmrlo kožo na vrhu in gnoj se bo izcedil. Tuširajte.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,
jaz sem pred 3 dnevi začutil na sredini penisa ob desni strani buljico. Je kožnate barve. Probal sem jo tudi stisniti in je iz nje steklo samo malo bele tekočine in to je to. Imam jo v erekciji kot v normalnem stanju.
Zanima me tudi kaj bi lahko naredil, ko v normalnem stanju mi kožica gre čez glavico, v erekciji pa ne.

Hvala vam za vaš čas,
Lep pozdrav

Spoštovani!

Gre za dve nepovezani zadevi.

Ozko kožico lahko poskušate raztegniti z vztrajnim ptezanjem – mažite s kremo, če ne zdrsne nazaj pa z milnico. Sicer bo potrebno kožico obrezati.

Lahko gre za mozolj, ker ste opazili izcedek, sicer pa je take stvari najoblje pustit pri miru, saj s stiskanjem infekcijo razširimo, ali skozi ranico vnesemo dodatne klice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close