Bulica na dlesni
Lep pozdrav!
Dva dni nazaj se mi je spodaj desno, na dlesni pod petco naredila bula. to se je zgodilo ponoči in zelo me je bolelo. Ko sem si tekom naslednjega dne pritisnila na bulo, je iz nje prišla zajetna količina nečesa. Nisem čisto prepričana, ali je bila to hrana ali gnoj (take belkasto rumene barve). Ker si zobe temeljito čistim in tudi nitkam, se mi zdi čudno, da bi bila to hrana. No, za tem se je zadeva do naslednje noči umirila, nakar se je vse ponovilo, le boli me bolj. Iz bulice je zopet prišla ista snov. Šla sem k dežurnemu zobozdravniku, ki je rekel, da ni nič čudnega, saj imam luknjo med petico in šestico. Je mar to lahko vzrok nabiranja snovi pod dlesnijo? Pobrusil mi je večjo količino petice in naredil provizorično plombo (v ordinacijo in iz nje sem bila v petih minutah). Sedaj pa me je strah, ne da ni le odpravil težave, ampak da mi je še poškodoval zob, saj ga je res veliko odbrusil. Zob sam je izgledal v redu in tudi bolel me ni. Ker dojim, se bojim kakšnega vnetja, ali celo granoloma. Kaj menite vi?
Hvala in lp
Pozdravljeni,
Provizorična plomba je le začasna rešitev in potreben je ponovni obisk zobozdravnika, ki vam bo zob dokončno oskrbel. Takole prek spleta vam pravilne diagnoze ne morem postaviti, zagotovo pa je bulica predstavljala gnojno vnetje, katerega vzrok bi bilo potrebno odkriti in odstraniti. Lahko je iskati vzrok v zobu ali dlesni.
Srečno.