BULICA
Pozdravljeni!
Imam en problem, ki mi črni božične praznike. Včeraj me je v pazdušni votlini začelo nekaj boleti, ki je na otip trda bulica, velika približno en do dva centimetra in na otip zaboli. Zaboli me tudi ob določenih gibih. To bulico sem zatipala že nekaj časa nazaj in me včasih boli pred menstruacijo. Predvidevam, da je to bezgavka, ki naj bi bila povečana, saj imam na istem na drugi pazduhi tudi bulico, ki pa je manjša in ne boli. Menstruacijo sem dobila 17.12 zvečer in končala 23.12. Ali me boli zaradi mesntruacije, ali naj grem na pregled za raka? Raka na prsih imamo v družini(babica, njena sestra,od babi mama). Ali je to običajen pojav.Stara sem 20 let.
Hvala za vaš odgovor, čas in trud ter lepe praznike vam želim!
Sara
Verjamem, da vas glede na vaše izkušnje v družini skrbi odkrita sprememba.
Vseeno bi vam priporočala, da počakate do naslednje menstruacije. Če bo
zatipana sprememba še zmerom prisotna, jo pokažite svojemu osebne=
mu zdravniku ali ginekologu.
Da bi šlo v vaših letih za rak dojke, so možnosti res zelo majhne.
Priporočam vam, da čas do naslednje menstruacije preživite čimbolj mirno in
brez strahu. Tipne spremembe tudi ne tipajte vsakodnevno, ker že zaradi tega ta predel razbolimo in je potem tudi še bolj občutljiv, kot bi bil.
Tudi vam želim lepe praznike in upam, da se bo po naslednji menstruaciji
zadeva uredila ali pa že v tem vmesnem obdobju med obema ciklusoma.
V primeru, da boste imela dodatna vprašanja, pa sem vam seveda na razpolago še naprej.
Spet pozdravljeni!
bulica za katero sem spraševala me ne boli več, vendar pa me je včeraj kar naenkrat začela boleti desna dojka (bulica je bila pri levi), in sicer na zuanji strani (pri pazdušni votlini). Mislila sem, da me boli od tiščanja kosti od modrca, a se bolečina razprostira kar čez celo zunanjo površino. Na otip je ostra bolečina, pojavi pa se tudi ob določenih gibih roke. Kakšnih bulic ni otipati. Jem KT Logest 3.mesec prej pa sem jemala Cilest cca. 2 leti. Menstruacijo dobim čez 7 dni. Ali začnem paničarit ali je to le stranski učinek teh tabletk?
Ker se potim imam tudi antiperspirant od Vichya za 48 ur, ki ima aluminium chlorohidrat v sebi! Ali tudi to kaj vpliva, kajti zdi se mi, da je tista bulica na levi strani povečana bezgavka.
Hvala vam za vaš odgovor in hvala, ker ste tako dobri in prijazni do nas!
lep pozdrav,
Sara
Velika možnost je, da so težave, ki jih omenjate povezane z menjavo
kontracepcijskih tabletk. Če se bodo nadaljevale tudi v naslednjem ciklusu,
se posvetujete s svojim izbranim ginekologom o eventuelni zamenjavi tabletk in opravite klinični pregled dojk ter pripadajočih bezgavk.
V primeru stopnjevanja bolečin vam svetujem tudi pregled z metodo
BreastScan, katera vam bo podala informacije o delovanju tkiva v dojki.
Več o sami metodi BreastScan in tudi drugih metodah ter še veliko dodatnih
informacij si lahko ogledate na spletni strani: ali na
samem forumu pod starejšimi vprašanji.
Glede vašega vprašanja pa naslednje:
V tumorjih v dojki so našli enake sestavine, kot jih vsebujejo tudi
deodoranti, ki vsebujejo aliminium chlorhydrat. Dokazov za to, da so za
nastanek teh tumorjev deodoranti tudi dejansko krivi, pa zaenkrat še ni.
Študija, ki jo je izvedel zdravnik Kris McGrath z Univerze v Chichagu sicer
nakazuje na to, da deodoranti in sredstva proti potenju morda do neke mere povzročajo raka na dojkah, vendar le v kombinaciji z britjem pod pazduhami.
Po mojih informacijah ANTI-PERSPIRANT oz. ALUMINIUM CHLORHYDRAT ni prisoten v deodorantu Nivea Fresh v stiku, Lidera Deo krema in >Johnson and Johnson< ter v naravnih kristalnih deo stikih, ki sicer ne zadržujejo potenja temveč preprečujejo in odstranjujejo vonj telesa in zagotavljajo 24-urno zaščito.
Če se bodo vaše težave nadaljevale, lahko poskusite s katerim od omenjenih deodorantov in boste sama na sebi najlažje ugotovila razliko v počutju.
Moje mnenje glede omenjene teme je naslednje: zaenkrat je zbranih premalo dokazov, vendar se nagibam k previdnosti in vsaj dan po britju ne priporočam uporabo omenjenih deodorantov.
Pošlji oblikovano (15-01-05 17:34)