Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Bulica

Bulica

Pred petnajstimi dnevi sem popolnoma slučajno zatipala majčkeno bulico med podpazduho in dojko. Osebna zdravnica mi je zaradi družinske obremenjenosti (stara mama je umrla za radkom dojke) napisala napotnico za onkološki oddelek – bolezni dojk. Včeraj sem poklicala na oddelek, da bi se naročila, pa mi je sestra rekla, da naročajo šele za december, naj pa se danes oglasim, toliko, da bulico potipajo.Danes mi je sestra dojko pretipala. Rekla je, da sem prava mojstrica, da sem bulico sploh odkrila. Takoj je rekla, da ne gre za nič nevarnega, saj ni pritrjena in se lepo premika. Da je to lahko povezano s hormonskimi motnjami, da se bo bulica morda kam “zgubila”, lahko pa ostane in tudi malenkost naraste. Jo je pa res izredno težko zatipati, najlažje jo zatipam, če se nagnem naprej. Je popolnoma drugačna na otip kot spremembe na slikonski dojki, ki mi jih je kot nevarne pokazala sestra. Pomislila sem celo, da imam to bulico lahko že od nekdaj, pa zanjo niti ne vem. Sedaj pa me bega nekaj: sestra me je k zdravniku naročila že v začetku julija. Glede na to, da mi je včeraj rekla, da naračajo šele za december, me zanima, ali lahko gre za resno zadevo, ker me je naročila za čez mesec in pol. Stara sem 29 let.
Hvala za odgovor!

Draga Neja,

sicer boste nekoliko prej obravnavani, vendar to še ne sme biti vzrok za preplah. Kljub družinski obremenjenosti spadate po starosti v skupino žensk, kjer so veliko pogostejše nenevarne (benigne) spremembe. Prav mogoče je, da imate bulico že zelo dolgo. Vendar pa je bulico potrebno preveriti. Zaradi tega se nikar ne predajajte črnim mislim in strahovom. Le pogumno!

Irena

New Report

Close