Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija bulica

bulica

Lepo pozdravljeni!

Pred dobrima dvema mesecema sem imela na destni strani čela mozoljček, ki sem ga pomotoma odrgnila in iz njega je pričela teči kri. Nisem polagala neke posebne pozornosti, dokler se ni koža na tem mestu izbočila in noter se je nabirala kri, nastala je izbočena bulica, ki ima sedaj že nekaj časa premera cca. 6 mm. Izgleda kot da bi bila izbočena žilica napolnjena s krvjo. Neko noč se mi je bulica predrla in iz nje je zelo tekla kri, ki sploh ni hotela ponehati, dokler nisem dve minuti gor držala robčka. Krvavitev se je ustavila, bulica spet napolnila s krvjo in izbočila. Osebna zdravnica ni vedela za kaj gre, zato mi je dala napotnico za dermatologa, ki ga imam 25.6. Ker pa sem v 35. tednu nosečnosti in mi grozi prezgodnji porod, mislim da do dermat. sploh ne bom prišla. Ali naj počakam do poroda in grem na pregled, ko se stvari okrog poroda umirijo ali menite da bi bil pregled nujen takoj (kar je zelo težko, saj so dolge čakalne vrste).
Naj še omenim, da imam svetlo polt, svetle lase in modre oči ter že dolgo probleme s kožo (enkrat je dermatolog celo omenil, da bi lahko šlo za rozaceo). Stanje je vedno poslabšano pozimi, poleti pa se izboljša. Stara pa sem 31 let.
Hvala za odgovore že vnaprej!

vally

Spoštovani,

možnoje , da imate t.i. hemangiom- žilni tumorček (izraz za kožno spemembo, ki se dviga nad nivo kože) . Pod mikroskopom bi opazili številne preplete kapilar in večjih žilic. Znano je , da se njihovo število poveča v nosečnosti oz. nasanejo na novo.

Menim, da lahko z zdravljenjem (lasersko ali pa elektroablacija) počakate in poseg opravite po porodu. Dvomim , da bi prišlo do spontane krvavitve.

Lep pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close