Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Bulica

Bulica

Star sem 24 let. Pred nekaj meseci (4-5) sem opazil da se je pojavila na prsnem delu med obema prsima (tam kjer je vdolbina) majhna bulica. Če kožonapnem se vidijo zraven še sve ali tri čisto majhne skoraj neopazne. Na dotik je trda, vendar popolnoma neboleča in tudi v barvi kože. Tudi nič ne srbi ali karkoli, samo pojavila se je. Zdravniku še nisem pokazal, ker če sem že bil tam sem pozabil, bom pa sigurno naslednjič, razen če mi lahko poveste kaj bi to bilo. Od takrat ko sem jo opazil se ni povečala niti zmanjšala, je pa majhna, tam nekje 3×3 mm in 1mm v višino. Naj povem še da imam podobno bulo tudi na zunanji strani zapestja. To imam že nekaj let, to pa sem pokazal zdravniku in je rekel da to ni nič posebne-ga in da se velikost spreminja (in se res). Včasih me tam boli ob kakšnih gibih ampak zelo redko.

Spoštovani Marko!

Glede na opis gre lahko za podkožni benigni (nezlovešči) tumor. Več o naravi tumorja ne morem povedati, ker bi ga moral prej videti, marsikdaj pa dokončno pojasnita diagnozo šele operacija in mikroskopska preiskava.

Ker je govora o bulicah, bi še jaz nekaj vprašala: v pregibu med zadnjico in nogo imam že vrsto let bulico (nebolečo, kožne barve, 5 mm premera in mogoče milimeter ali malo več višine). Na otip je trda, kompaktna in ne boli. Nekje sem zasledila, da so take bulice samo podkožno maščevje – koliko je resnice v tem?

Hvala!

Spoštovana Nina!

Povsem možno je, da gre za skupek podkožnega maščevja ali celo benigni (nezlovešči) tumor, sestavljen iz maščobnih celic. Lahko pa bi šlo tudi za tumor drugačne sestave. Natančnejše mnenje bi lahko podal šele ob pregledu.

New Report

Close