Bule pod pazduho
Spoštovani,
slučajno sem pobrskala tudi po vašem forumu in ugotovila, da ste na
podobna vprašanja že odgovarjali in napotili pacientke k manualnemu
terapevtu. Sama sem mamica 3 mesece starega fantka in polno dojim.
Pod pazduho so se mi zašele pojavljati bule, ki zgledajo kot kakšen
podkožni mozol ali tvor in se ne odpirajo, temveč po kakšnih dveh dneh
izginejo, rastejo pa vedno nove. Kot kaže se mi prenašajo iz ene
pazduhe na drugo. Bule so zelo boleče, posebej pri premikanju med
dojenjem in zato tudi zame zelo moteče. Odkar imem le te občutim tudi
nekakšno špikanje v prsih. Je možno, da je to kaj povezano? Saj posebej
med dojenjem se mi zdi, da me začenja pod pazduho prav srbeti.
Ne vem če sem vam posredovala dovolj podatkov, vendar bom vsakega
namiga vesela, ker sem že prav nervozna zaradi teh težav.
Maja
Bolečine v dojki ali pod pazduho se velikokrat povezane z nepravilno lego vretenc (prsnih ali vratnih) ali pa zaradi stalno ponavljajočih gibov ali stalnega sedenja in nepravilne drže. V primeru, da je ženska opravila vse potrebne preiskave in sum na obolenje dojk ni bil podan, je smotrno, da opravi še pregled hrbtenice in velikokrat se izkaže, da je težava ravno povezana z lokomotornim sistemom.
Manualna terapija v tem primeru ne more pomagati in mogoče gre za nesporazum, ne spomnim se, da bi v podobnih primerih kdaj svetovala manualno terapijo.
Po vašem opisu sodeč, gre verjetno za posledico dojenja, mogoče prihaja do zamašitve mlečnih vodov ali rahlega mastitisa lahko tudi za abscese. Svetujem vam, da omenjene spremembe pokažete svojemu zdravniku ginekologu ali splošnemu zdravniku in glede na klinični pregled, vam bo lažje svetoval. V časih že zadostuje pravilna masaža dojk ali pravilna lega pri dojenju, več počitka in se stvari umirijo same od sebe.
V primeru, da se bodo težave še nadaljevale in da na vaše težave ne boste dobila odgovora, vam svetujem, da opravite tudi pregled z metodo BreastScan. Metoda je neškodljiva in z visoko verjetnostjo ovrže sum na maligno obolenje.
Upam, da bodo vaše težave čimprej prenehale in da bosta oba “čimbolj uživala” v vajinem prvem poletju.
Vsekakor pa sem vam na razpolago in bom vesela tudi vaših nadaljnih pojasnil ali vprašanj.