Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Bula za ušesom

Bula za ušesom

Prosim pomagajte! Za desnim ušesom se mi je naredila trda bulica, ki je po nekaj dneh velika že kot zrno fižola. Je rahlo boleča in me zelo moti.

Kaj bi to bilo? Bi moala k doktorju?

Hvala za odgovre.

B.

Pozdravljena!
Najverjetneje gre za povečano bezgavko. Izginila naj bi v tednu, dveh. Če ne bo, pa bo treba do zdravnika.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Mislim, da ni bezgavka, ker se bulica v bistvu drži ušesa ( mešička ). Ali pa vendarle?

V ušesni mečici? Tam kjer nosimo (večinoma) uhane? Če je bulica v tem delu, potem ni bezgavka!

pozdravljeni!
sicer sem vam pisala že prejšnji teden…
za ušesom, kjer se konča ušesna mečica, imam bulico, bila je boleča in velika kot večji grah, je rasla in sem jo “pametno” predrla z iglo. ven je stekla brezbarvna tekočina. bulica od takrat ni več boleča, je pa še vedno tam – ni večja.
moja zdravnica me je napitola na kirurgijo, da mi jo odstranijo, pa mi je niso upali, ker sem imela pred letom pap rkarcinom ščitnice. je pa dr na polikliniki rekla, da se ji zdi, da ni bezgavka.
kako dolgo lahko vztrajajo take lojnice, če je to lojnica? gled ena to, da mi je zraska praktično čez noč – predvidevam, da ne bi smela biti nevarna… moj onkolog pa me lahko sprejme šele naslednji teden.
kaj vi menite na vse skupaj.

Pozdravljeni! Sem proti temu, da si sami punktirate stvari, za katere ni jasno, kaj so. Tam bi lahko bila bezgavka, pa tudi lojnica, pač nemogoče oceniti na daljavo. Če je lojnica, lahko vztarja dolgo časa (tudi leta ali celo stalno). Vsekakor pustite pri miru, dokler zadeva ne dobi imena.
Lep pozdrav

saj vem, da ni bilo v redu, samo sem mislila, da mi bo uho razneslo. tako me je bolelo. moja zdravnica pa me ni mogla sprejeti (to je bilo v ponedeljek) do četrtka.
sedaj pustim na miru.
hvala za nasvet.

lpm

pozdravljeni!
spet se vam oglašam, ker so se mi zdaj naredile nove majhne bulice na vrhu uhlja in so boleče.
na koga svetujete, naj se obrnem.
ali je za to rs pravi naslov kirurgija na polikliniki?

hvala in lep pozdrav!

Vedno je prvi pravi naslov osebni zdravnik. Tam itak potem dobite informacije, kam naprej če je treba. Katera kirurgija pa je odvisno od tega, za kaj gre.
Lep pozdrav

Pozdravljeni. Sem noseca 30t in danes sem zatipala na desni strani glave tik ob ušesu bolečo buli zatrdlino, se pa pomojem nepremiks, po lasidču imam ze dalj časa neke krastiče,če potipam levo stran je tam kost kok tiškam samo nič boleče. A gre zakaj nevarnega?

Nekaj besed mi je nekoliko nerazumljivih: “buli zatrdlina”, “nepremiks”, “kost kok tiškam”, “krastiči”, lasidš predvidevam, da je lasišče. Poskusite ponovno in po naše.
lp

New Report

Close