bula v vagini
hm?….ne bi vedel. Še predstavljam si težko, kako bi to naj sploh zgledalo.
Spoštovani,
že o običajnih rečeh nerad ugibam, o raku pa toliko manj, ker s to temo ni šale. Lahko rečem le, da je verjetnost raka zanemarljivo majhna, če ste imeli v zadnjem letu opravljen vris materničnega vratu in še toliko manj, če ste pred kratkim imeli pregled pri ginekologu, kajti ginekolog bi zagotovo opazil, če bi šlo za raka.
Pozdravljeni.
Imam vprašanje, stara sem namreč 18 let, nikoli se nisem rodila ali imela splava. in ne dolgo nazaj mi je partner proti koncu nožnice nasel bulo, ki jo tudi sama zacutim z prstom. Pri zadnjem spolnem odnosu, sem imela tudi velike bolečine. Bolečine so spominjale na menstrualne krče, na levi strani pod trebuhom pa me je bolelo, kot da bi me bolela prepona. Pa me zanima, če je možno, da se je ta bolečina pojavila zaradi preveč spolnih odnosov, ter če mogoče veste kaj bi ta bula lahko bila.
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor
Spoštovani,
edina “bula” v nožnici, ki pa tja sodi, je maternični vrat. Ta namreč z vrha nožnice štrli proti vhodu v nožnico, je kot nekakšen valjček, širok 2 do 4 cm in dolg 2 do 3 cm. To je organ, s katerega ginekologi ob rednih letni oziroma 3 letnih obiskih jemljemo bris za detekcijo predstopenj raka.
pozdravljeni zanima me zadnje dni sem imela močan izdek iz nožnice mislila sem da imam unetje in zato sem začela zdraviti nakar nekaj dni zatem me zelo začne boleti v spodnjem delu trebuha ubistvu v maternici tako nekako ko sem si vstavljala tabletke proti vnetju sem začutila nekakšno bulo v nožnici predusem kar veliko sem 6 mesecev po porodu imela sem carski rez imela sem 2 menstruacije na 23 dni ta tretja bi morala priti sedaj 234 a ni prišla pri spolnih odnosih sem vedno uporabljala kondome. resnično me zanima kaj bi to lahko bilo ker so prazniki moj ginekolog ne dela zanima me ali bi blo lahko kej resnega kakšno vnetje ali nosečnost samo to zadno možnost zelo izkločujem zaradi resnično varnih spolnih odnosov. hvala za vaš odgovor
Spoštovani,
žal ne vem, kaj in če se sploh kaj posebnega dogaja pri vas, ampak bula, ki jo je mogoče zatipati v nožnici, je najverjetneje zgolj maternični vrat, torej normalen anatomski pojav.
če menite, da je nekaj bolj narobe, potem tega dopisno žal ne bo mogoče urediti in bo treba do ginekologa. Če ocenjujete, da so težave akutne, hude in bi ne mogle počakati do drugega tedna, pa ni druge kot da greste na ginekološko urgenco.
Spoštovani.
Imam 36 let, nikoli rodila, nikoli imela splava,zdrava. Zanima me sledeče: pred približno 3-4 meseci sem začutila majhno, trdo bulico na začetku vagine oz.na začetku znotraj vaginalne luknje, a z možem nisva dala večje pozornosti na to. Danes pa ko sem prišla izpod tuša, je ta mala bulica zrasla v veliko- kot oreh trdo bulo, ki pa na dotik boli..boli tudi ko sedim.
Zanima me kaj bi lahko to bilo? V četrtek sem tudi naročena pri ginekologinji, vendar vas prosim za kako informacijo prej, da me ne bo tako zelo skrbelo.
Hvala in lp
Spoštovani,
predvidevam, da gre za zamašeno Bartolinijevo žlezo, ki je sicer v mali sramni ustnici in če ta oteče, lahko se tudi vname, se močno poveča in seveda boli. Težavo omenite ginekologinji v četrtek in bo pogledala, v kakšni fazi problem trenutno je. Če žleza še ni zagnojena, se jo poskuša najprej “odpraviti” oz. pozdraviti z antibiotikom, če se zagnoji ali je že zagnojena, pa jo je treba kirurško odpreti in robove obšiti, da se gnoj izcedi in zadeva pozdravi. Če se težava kljub temu ponovi oziroma začne ponavljati, pa je žlezo v celoti treba izluščiti, torej odstraniti, kar pa ob prvem zapletu še ne pride v poštev.
Pozdravljeni,
pred dnevi sem opazila veliko bulo, ki mi zapira vhod v nožnico. Zgleda kot da bi bila pritrjena na zgornji del vhoda v nožnico. Je neboleča, velika 1cmx1,5cm (kot neka vrečica, ki štrli iz nožnice), rožnato-mlečne barve. Je neboleča, nimam nobenih posebnih težav, menstruacije imam redne, spolnega odnosa še nisem imela (stara sem 21let). S prsti jo lahko potisnem nazaj v nožnico, a nato zopet skoči ven. Zanima me, kaj bi to utegnilo biti, je nevarno? Gre za kakšno uretrično cisto, povečano bartholinijevo žlezo?
Hvala vnaprej za odgovor.
Spoštovani,
kar tako na pamet bi res težko ugibal. Še največ bi povedala kakšna kakovostna, ostra fotka. Če želite izvedeti več, mi jo lahko pripnete v javni del foruma, dopisa ne bom potrdil, torej ga ne bo mogoče videti, odgovoril pa vam bom v zasebnem delu.
Pozdravljeni
Sem 10 dni po porodu. Porod vaginalen, brez šivov in brez prereza presredka. Dva dni nazaj me je začelo doli vse bolet, niti hodit ne morem, kaj šele sedet ko dojim. Ker me je vse spodaj skelelo in peklo ob uriniranju, sem takoj pomislila na izsušitev nožnice, saj polno dojim in je to pogost vzrok ravno tega in pomanjkanja hormona estrogena. Zato sem odšla tudi v lekarno, kjer mi je farmacevtka dala kremo cicatridina in enako imenske globule. S krenke sem si takoj namazala in občutek skelenja se je mal e umiril. Zvecer sem vstavila še globulo in ko sem jo vstavljala sem na desni notranji strani.nožnice zatipala kot lešnik veliko bulico. Pogledala sem jo tudi z ogledalom in izgleda, da je v njej prisoten gnoj ali pa se motim. Bula tako na otip ne boli, imam pa drugače grozne bolečine in ščemenje ko hodim ali sedim. Sem pa malce v skrbeh in v groznih bolečinah, saj sem trenutno na pediatrični kliniki v Ljubljani, 200 km od doma, in ne vem na koga naj se obrnem. Na pediatriji sem z punčko, ki sem jo rodila 10 dni nazaj in ima probleme z ledvičkami in čakava.na preiskave in.operacijo in se polno dojima. Zato ne vem.na koga.naj se obrnem ali kaj naj storim? Zakaj bi lahko šlo? Komu naj povem, kam naj se obrnem? Domov ne morem.
Obupana mamica
Lepe pozdrave
Spoštovani,
priskrbite si odpustnico iz porodnišnice in skupaj z materinsko knjižico pridite v triažno-sprejemno ambulanto v porodnišnici v Ljubljani (3 minute od pediatrične klinike), pa bodo pogledali in po potrebi kaju krenili.
Spoštovani,
običajno gre za benigno, že pree porodom prisotno spremembo, ki je pač niste opazili, po porodu pa se je eksponirala, očitno prikazala na površini in se jo je pač ugotovilo. Praviloma gre za embrionalni ostanek Muellerjevih ali Gartnerjevih, kar sicer izgine pri zarodku že pred 8. tednom embrionalnega razvoja, če ostane, pa se v kasnejšem življenju kaže kot razne obnožnične cistične tvorbe, ki jih večino nikoli ne odkrijemo in tudi ne motijo. kakorkoli, težko presodim, kaj se bo sploh naredilo (samo odprlo cisto in jo marsupializiralo – obšilo ali povsem izrezalo), ampak običajno se problem ne ponovi in tudi nima večinoma ni zapletov.
Spoštovani
Bila sem operirana lokalno, da lahko naprej polno dojim. Sem zelo zadovoljna s posegom in osebjem na Ukc Lj. Narejena je bila ekcizija vaginalne 2 cm mucibske ciste na zadnji steni nożnuce, povsem distalno desno. Cista je bila poslana na pato-histo preiskavo. Baje da ne gre za nič nevarnega. Toliko samo da sem Vam napisala zakaj je šlo. Upam da ni šlo za nič nevarnega. Bolečine pa so kar prisotne, me kar zategujejo ti šivi. A to traja dolgo?
Z lepimi pozdravi
Iris
težko napovedujem stanje pri nečem, česar sam nisem videl ali sodeloval pri obravnavi. Vsaka rana pa načeloma potrebuje 4 do 6 tednov, da se povsem zaceli. Takoj po operaciji je pogosto prisoten še edem tkiva in živi zategujejo, ko edem popusti, pa tudi bolečina popusti, kar se zgodi po 3 do 4 dneh.