Bula v trebuhu
Pozdravljeni!
Pred nekaj tedni sem opazila približno 5mm x 10mm veliko bulo na trebuhu levo od jajčnika, tik zraven medenične kosti. Zatrdlina, ki je precej trda na otip, vidna pa je, če se recimo pretegneš, ko je koža bolj napeta, sicer pa samo na otip. Če se npr sklonim, me pri tem ovira, pojavi se moteča bolečina, sicer pa ne boli preveč, ampak bolj sama po sebi moti (tišči). Nahaja se neposredno pod kožo, kot bi šlo recimo za zamašeno lojnico. Zanima me, če s temi podatki vsaj približno lahko veste kaj ta bula je, če je nevarna in če moram nemudoma k zdravniku. Občasno me ta bula boli, a ne hudo. V družini imamo povprečno veliko rakavih bolnikov, po mamini in očetovi strani, tako da sem sama pomislila tudi na najhujše.
Prosim svetujte čimprej in hvala že vnaprej za odgovor
Marija
Spoštovani!
Ker si ne predstavljam natačno lokacije, bi najprej pomislil na zamašeno ojnico. Če je nižje proti dimljam, lahko tudi bzegavka. Za kilo je malce premajhno. Ko boste kaj pri zdravniku, pa naj pogleda. Tako se lažje oceni, za kaj gre.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovani!
Obiskala sem zdravnika kot ste svetovali, a je takoj po pregledu rekel, da to ni nič resnega in me brez predhodnega napotila na ultrazvok ali k ginekologu poslal domov z diagnozo ‘to ni nič resnega’. Zanima me vaše mnenje o tovrstni reakciji zdravnika? Je samo s pritiskom na bulo, ki je trajal ‘celo’ sekundo mogoče zagotovo trditil, da ni nič in da mi okoli tega ni potrebno več skrbeti?
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!
Marija
Spoštovani!
Še vedno ne poznam lokacije in velikosti. Verejtno je bila bula premakljiva od kože in podkožja, brez znakov netja…, in torej ne kaže na to, da bi šlo za loklano vnetje ali bezgavko, ki bi lahko bila zasevek, torej res “nič resnega”.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni!
Moj brat ima na desni strani trebuha vodoravno s popokom, bulo bolj valjaste oblike cca. 3cm siroko, dolgo pa cca. 5cm. Bulolahko tudi malo premikas kot bi bilo tkivo. Misli, da ima to ze kar nekaj casa, vec let. Naj povem da je v zadnjih mesecih shujsal 30kg in se zacel redno ukvarjati a fitnesom. (Shujsal je zaradi debelosti iz 110kg). Pri pregledu zdravnice je rekla da je na otip kot tumor. V lezecem stanju je bulo dobro cutiti na dotik, ko pa stoji pa se bulo zacuti sele s pritiskom, kot da bi bila bolj notri.
Zanima me po vasih izkusnjah ali je to res kaj nevarnega in kaj bi to lahko bilo? Vsekakor bo opravil tudi nadaljne raziskave. Najlepša hvala za odgovor!