Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Bula pod pazduho

Bula pod pazduho

Pozdravljeni,

6 dni nazaj sem pod levo pazduho opazil bulico, glede na ravnilo v okvirni velikosti 3×2 cm. Skrbi me, ker me ne boli. Okrog nje ni nic obarvano, je srednje trda in se je ne da ravno premikati. Sam se pocutim dobro, vrocine nisem imel, tudi potim se ne ponoci. Ne opažam, da bi imel povečane kakšne druge bezgavke. V druzini je imel deda limfnega raka, oce plazmocitom. Sedaj me skrbi, da nisem podedoval se kaksne slabe lastnosti sam. Star sem 27 let. Ze od nekdaj sem imel sicer bolj obcutljive pazduhe in sem zato uporabljal naravni deodorant. Sicer sem se pod pazduho nedavno tudi bril, a sem pri vraščeni dlaki običajno imel malo drugačen izgled (in bolečino). Kaj bi lahko bil razlog za nenadno toliko povecano limfno bezgavko/bulo? Koliko casa bi bilo smiselno se opazovati pred odhodom k zdravniku? Lp in hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

omenjena bezgavka je sicer lahko posledica težav s pazduhami, ki jih opisujete – če ste imeli večkrat vraščene dlake, potem so bezgavke lahko reaktivno povečane, kar je tudi njihova lastnost in naloga.

Če po nekaj dneh bezgavka ne bo izginila ali se zmanjšala, bi vam toplo priporočala obisk zdravnika. Lahko vas napoti na ultrazvok pazduh, predvsem pa svetujem napotitev na citološko punkcijo. V primeru, da bi bezgavka še rastla pa vam svetujem obisk zdravnika čimprej.

Želim vam dober razplet situacije,

Jana

Svetlika, integrativna onkologija Jana Pahole, dr. med., spec. int. onk. I Mail: [email protected] I Telefon: 030 647 321

New Report

Close