Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bula oz zateklina neba

Bula oz zateklina neba

Pozdravljeni,

Nekje 2 meseca nazaj se mi je pojavila izredno huda bolecina v zobu in na nebu (kot bula oz neka podolgovata stvar) na dan sem pojedla tudi do 6 analgetikov da sem cez vikend zdrzala in pocakala svojega zobozdravnika, ki je po 2 rentgenskih slikanjih na zacudenje pokazalo da je zob popolnoma zdav. Tezave trajajo ze vec kot en mesec, obcasno kljuva zob, ko jem boli bula na nebu. Kako se to tezavo resi?

Lp

Pozdravljeni, gospa ZizaSa,

res smola, da ste imeli uničen božični dan, pa še marsikateri vikend v zadnjih 2 mesecih. Ravno v teh dneh, ko bi se lahko sprostili in si nabrali novih moči, postajate vse bolj nemirni, misli vam uhajajo in pred očmi se vam prikazuje le en prizor – vaš zob.

Žal pa to ni pravi forum za vaše vprašanje, saj je zelo verjetna odontogena cista ali pa (malo verjetno) tumor zgornje čeljusti. Opravite CT obraza s kontrastom in MRI obraza s kontrastom, s slikami pa se obrnite na  maksilofacialnega kirurga.

Želim vam lep preostanek praznikov, upam, da jih preživljate s svojimi najljubšimi, ki vam lahko bolečine vsaj malo olajšajo!

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close