Bula oz. izrascena kost na gleznju
Pozdravljeni !
Jaz imam že opazno bulo na gležnju že dober mesec in pol.Opazila sem ko me je zelo bolelo in sem stežka hodila.Prvo sem mislila da imam žulj in da bo čez čas izginilo.Vendar ni in imam to bulo še bolj opazno npr.ko sedim je prav izrascena navzven.Ta bula je tudi zelo rdeckaste barve. Zanima me kaj bi to lahko bilo.Upam da boste čimprej odgovorili,hvala vnaprej
Lep pozdrav !
Pozdravljen,
Že tri leta me boli gleženj ob hoji, ker se je slabšalo in me zdaj boli že ob vsaki najmanjši hoji, včasih manj, včasih več, so me poslali na rtg slikanje, ki je pokazal:
Na dorzalnem robu talusa v talonavikularnem sklepu je 1 cm velika eksostoza. Pri ortopedu sem že bila in je po pregledu rekel, da je po vsej verjetnosti ta eksostoza kriva za bolečine, ker me je bolelo ravno tam ob njegovem pritisku. Ali lahko zaradi te eksostoze na tem mestu boli ob hoji tudi drugje naprimer tetiva in po meču navzgor? Mogoče lahko kam pritiska ob kakšno mišico, vez, živec? Sicer me je poslal še na magnetno resonanco. Zanima me še kaj me v tem primeru čaka, operacija in kakšna?
lp
Spoštovani!
Opisan izrastek na vratu talusa (skočnice) je del obrabnega procesa vašega gležnja (vzrok je lahko povsem neznan, lahko pa so to stare poškodbe npr. pri nogometaših).Seveda lahko to boli tudi na drugih mestih v slkepu in po mišičju, ki se trudi pomagati.
Z operacijo vam bodo te naplastitve odstranili, povrnili nekaj gibljivosti v sklepu in odvzeli nekaj bolečin. Res ta poseg ni zdravljenje in ima omejen rok učinka, ki pa je z malo sreče kar dogotrajen.
Upajmo na dogotrajen učinek,