Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk bula ob bradavici

bula ob bradavici

Pozdravljeni! Stara sem 21 let, mami je imela raka dojk pri 40 letu. Sama sem pred meseci opazila bolečino v desni dojki, zato sem maja/junija odšla k mamini onkologinji, ki je dojke pretipala, dala sem tudi kri in urin — vse normalno. Od takrat me v L dojki še vedno zbada, danes pa se je ob bradavici pojavila rdeča bulica, ki me močno srbi. Nima izvodila, da bi bil lahko mozolj (mogoče podkožni??), niti ne vem, da bi me pičil kak insekt…sicer se mi v kolobarjih kar radi delajo mozoljčki, ki jih verjetno ne smem stiskati?? Ker sem zelo panične narave, sem takoj pobrskala po internetu in brala o Pagetovi bolezni, kar me je zelo prestrašilo. Pisalo je tudi, da metastazira v kosti; sama imam že dobro leto diagnosticiran Thiezejev sindrom (vnetje costosternalnih sklepov), boli me koleno, hrbtenica,… zato je panika še večja 🙁 lepo prosim, svetujte mi, kaj bi lahko bilo in kaj naj naredim, naj se oglasim pri ginekologu/osebnem zdravniku, ali bo minilo? hvala za čimprejšnji odgovor

zakaj pa ne vidim odgovora?

Najverjetneje gre za podkožni mozolj ali zamašeno lojnico. Zbadanje pa bo najverjetneje povezano s hormonskim neravnovesjem (prosim preberite katero izmed starejših vprašanj s to temo).
Namažite ta predel, kjer ste opazila mozoljček, s kvalitetno in naravno ognjičevo kremo, najverjetneje bo v nekaj dnevih izginil. V primeru, da ne bo, se pogovorite še z zdravnikom ali ginekologom. V takem primeru, je potrebno dojko najprej pretipati in pogledati ter po potrebi opraviti še kakšno dodatno diagnostiko. Pri Pagetovi bolezni je največkat prisotna v predelu okrog bradavice majhna krastica. Prisotna je dlje časa in se nikakor ne posuši – noče zaceliti.. Najverjetneje pri vas ni tako. Nikakor vam ne priporočam, da mozoljček stiskate. Samo namažite večkrat s kremo. Pazite, da nosite bombažno perilo, da koža lahko diha.

New Report

Close