Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija bula na veki

bula na veki

Pozdravljeni!

Prosila bi vas za mnenje glede bulice na veki, ki noče izginiti, je pa po mojem mnenju zamašena lojnica. To se mi ne dogaja prvič, sem pa imela mir že več kot leto. Nekajkrat je zadeva izginila sama od sebe – po krajšem ali daljšem času (več mesecev), samo enkrat pa sem šla na odstranitev – okulistka mi je zadevo prerezala, da se je bula končno lahko sčistila. Zaenkrat si pomagam sama – nekajkrat sm si jo predrla (z očiščeno in prežgano šivanko), veko pa mazilim tudi s kamiličnim čajem. Ko že kaže, da bo splahnela, spet začne nabrekati. Pri vidu me ne moti, ne boli, niti ne kazi pretirano mojega izgleda, a me vseeno zanima, kaj bi mi svetovali, da bi izginila. Zanima me tudi, zakaj se to ponavlja. Navedem lahko še to, da se je začelo istočasno s prehladom in, da da sem sprva imela otečeno celo veko.

Že vnaprej prisrčna hvala in lep pozdrav!

ula

Gre za zamašeno žlezo, ki se težko izprazni. Najprej preiskusite s toplimi obkladki in čiščenje robov vek z vatirano bebe palčko, če pa to ne bo pomagalo bo verjetno potrebno spet čiščenje. Gre res za nadležno zadevo, ki se rada lahko ponavlja in ponavadi zmerom na drugem mestu. Če je bolj hudo je potrebno tudi kakšno antibiotično mazilo.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Jas sem stara 12 in sem imela to bunkico na veki vec mesecev. Danes sm se odlocla da se bom tega resla in sm vzela iglo , jo z alkoholom dobro razkuzla in bunkico piknila oziroma preluknjala in stisnila . V prvih par poskusov seveda ni hotelo iti ven. A pol po 5 min mi je koncno uspelo in ven je prislo to kar seveda pride iz zamasenih lojnic.

Lp.

New Report

Close