Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bula na nebu in boleče uho

Bula na nebu in boleče uho

Pozdravljeni,

Cca 3 tedne nazaj sem se slabo počutila, kot da me bo grlo začelo boleti,pa sem na levi strani neba, zadaj v ustni votlini, zacutila izboklino, nebolečo. V parih dneh se je zmanjšala a ostaja. Na njen je videti malenkost beline na dveh točkah (kot binse delal mozoljček recimo), je gladko in trdo. Hkrati me pa “boli” levo uho. Ne gre toliko za bolečino kot neko topo bolečino, pritisk, ki ga najveckrat čutim v leže in dopoldne. Zdravnica je videla da uho ni vnet,le nekoliko moten, za izboklino mi je pa dala kremo za afte a ker afte redno dobivam menim da to ni to. Po 5 dneh jemanja antibioticnih kaplic za uho, ni nic boljše. Prosim za nasvet saj se bojim da je kaj hujšega. Hvala!

Pozdravljeni,

že 3 tedne opažate trdo bulo z belo oblogo – keratozo ali ranico, to zahteva brez odlašanja pregled pri ORL specialistu  in verjetno odvzem biopsije.

Možne diagnoze so:

    – tumor male žleze slinavke
    – tumor mandlja
    – mukokela – cista zaradi zamašene žleze slinavka ustne votline.
    – sprememba zaradi sifilisa, okužbe s Treponemo pallidum, ki je spšolno prenosljiva

Tudi če gre le za zgornji del mandlja, je to potrebno to diagnosticirati z biopsijo.

Navadne afte, ki so posledica virusne infekcije (parvovirus B19, coxasckie virusi, echo virusi), pa so povsem mehke in  izginejo v 7 do 10 dneh. Pri sistemskih boleznih veziva, kot je npr. pemfigus,  lahko sicer afte trajajo dlje oz. se selijo po ustni votlini , vendar so povsem mehke in ploščate, ne gre za bule.

 

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close