Najdi forum

Bula na levem stegnu

LP
Bil sem na pregledu z ultrazvokom in dobil diagnozo, ki se glasi:Na medialni strani levega stegna je v mišici vastus medialis približno 4.3×1.6x1cm veliko podolgovato območje, prepredebo z žilami širine do 4mm. V stenah žil so vidne posamezne manjše kalcinacije. Večina žil ima šibek doplerski signal.
Medialno je manjši predel 2.3×1.6x1cm, ki je hipoehogen, brez tkivnega signala prekrvavitve, najverjetneje hematom. V drugih delih prevladuje hiperehogen signal – mščevje?
Zaključek:
Najverjetneje gre za intramuskularni hemangiom. Priporočam kontrolo čez dva meseca oz. dodatno diagnostiko(MRI).

Ta bula na nogi me sicer ne boli, le včasih dobim občutek,da je nekaj tam(npr. pri daljšem fizičnem obremenjevanju noge).Pri sproščeni mišici oz. nogi, se skoraj ne opazi, pri napeti mišici pa nekoliko izstopi.
Zanima me vaše mnenje oz. kaj predlagate za nadaljne zdravljenje- terapijo.

Že v naprej Hvala za odgovor in lep pozrav.

Če se zdravnik ni mogel odločiti za natančno diagnozo in prporočil še MRI, bi bilo dobro narediti še ta pregled. Sicer pa tu ne gre za ortopedsko težavo, zato kaj več, kot vam je povedal zdravnik, težko rečem.

Lep pozdrav,

New Report

Close