Najdi forum

bula

Pozdravljeni.
Stara sem 27 let in imam delo zaradi katerega večino časa presedim za računalnikom.
Že nekaj časa sem čutila nelagodje v predelu desne ledvice, vendar ne bi mogla reči, da me je bolela ledvica. Včeraj pa je postala bolečina pri sedenju kar huda in ko sem pomasirala predel pri ledvici sem začutila bulo (4-5 cm veliko). Bula je trda, se ne premika in tudi sama bula in pritisk nanjo ne boli, temveč se bolečina širi (predvsem ob sedenju) v nogo oz. v desno ritnico. Problemov, ki bi bila značilna za ledvična obolenja nimam (normalno izločam urin, ki je normalne barve, pri tem me nič ne boli, peče, nimam vročine itd..), je pa res, da me zadnje čase čudno napihuje predvsem zvečer in pomalem boli trebuh.
Prosim vas za nasvet kaj bi to lahko bilo in ali je potrebno takoj obiskati zdravnika? Skrbi me namreč, da bi šlo za kakšen tumor ledvic. Ali se lahko tumorji ledvic otipajo?
Hvala vam za odgovor in lep pozdrav, Bernarda.

Spoštovani!

Ali lahko povveste bolj natančno? Ali je blizu ledvenea dela hrbtenice in medenice, kjer so kosti?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni.
Bula je približno 3 cm višje in 3-4 cm bolj desno od trtice. Sem pa imela sedaj, ko sem jo otipala občutek, da je morda nekoliko manjša in tudi zabolela je nekoliko ob močnejšem dotiku, kar včeraj ni.
Hvala in lep pozdrav, Bernarda.

Spoštovani!

to ne bo ledvica, temveč otečene sluzne vrečke ob kitah hrbtnih mišic. Povezano je z bolečino v križu oz. nepravilnim obremenjevanjem teh mišic. Priovoščite si blago masažo tega predela. Poskusite z masažo z ledom – v nekaterih primerih pa obratno poamga blago gretje, in vzemite kakšno zdravilo proti bolečinam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close