bukova vrata k hrastovemu parketu
Barvno mi bukev in hrast nikakor ne pašeta skupaj.
Če že imaš položen hrastov parket, izberi raje drugo barvo vrat, ki ne bo vlekla na rdeče (torej ne bukve in ne češnje). Na splošno boš lažje kombinirala preostalo pohištvo, če ne boš omejena s toplim podtonom vrat, zato je vedno bolje izbrati nevtralna vrata. Razen če so ti pa tople barve všeč, potem izberi drug parket.
Marmoljadka, katera vrata pa so nevtralna? Topli podton imajo torej češnja in bukev, sem razumela prav? V sedanjem stanovanju imamo bukov parket, pa je zanič (premehek, preveč “dela” in vse se pozna). Zdaj se mi zdi, da je hrast za parket še najbolj nevtralen. So mi pa hrastova vrata zeeeelo grda, zato se ne moreva odločiti. Strah me je potem tudi pri kombinaciji pohištva kuhinje, jedilnice in dnevne sobe. Moja kolegica ima v stanovanju 5 različnih hrastovih stvari, pa se grozno tepe.
Narcisa,
imamo vrata proizvajalca iz Komende: LesTur d.o.o.Komenda-Rok Urbanija-spec.za notranja vrata.
Zelo strokoven in prijazen, vrata so vrhunske izdelave, možnost izbire barv in lesa velika! V osnovi smo želeli popolnoma bela vrata, vendar je Jelovica imela slabo kvaliteto belih vrat, poleg tega nas je že sam prodajalec “strokovno” opozoril, da z leti porumenij.
Nato smo se obrnili na Lip Bled, vendar so imeli predolg dobarvni rok in dimenzije višine vrat, ki niso skladne z merili EU, po katerih so nam naredili izvajalci odprtine za vrata. Zato bi morali precej več doplačati “posebne” mere vrat. Navedeno me je spodbudilo, da sem od prijateljice izvedela za to firmo, ki je njej naredila bela vrata in je zadovoljna z njimi. Kot rečeno, tudi mi smo bili s to firmo zelo zadovoljni, čeprav niso najcenejši. Lep pozdrav! S.
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam eno vprašanje oz. vas prosim za nasvet, in sicer:
– dnevna in kuhinja sta v enem prostoru, le obok ju loči in imam v obeh prostorih po tleh ploščice imitacije svetlega hrasta. Ali lahko dam bukova oz. svetlo češnjo vrata, glede na to, da bom imela kuhinjo v temni barvi – češnji?
Ali bi bilo bolje, da dam svetla vrata – npr. hrastova in češnejvo kunijo? Imam pa vse površine po tleh svetle barve (hodinik svetlo rjav, sobe parket svetel hrast). ???
Prosim Vas za nasvet.
lep pozdrav!