Najdi forum

Ali kdo ve, kje je pri nas kak budistični tempelj? Kolikor sem slišala, so odprli tibetanskega (pa ne mislim društvo za pomoč Tibetu). Kdo kaj ve o tem?

In kaj nasploh mislite o budizmu? Meni je the best religija, prav rada bi se še bolj poglobila vanjo.

ja je ok, lahko se poglobis, ni pa nujno da ravno zahajas v templje, si samouk, in sam pri sebi pac v nekaj verujes ter se izobrazujes

ker se tako dobra religija ima svetohlince ki ti lahko perejo mozgane in te skoriscajo

je pa res da je npr ambient cisto drugace, vse kar rabis je ze tam, pa cutis tist energy flow, sam nazalost je to samo v avtenticnih templjih ki so se kreirali preko stoletij, ne pa zdej neki na novo v eni kmetavzarski sloveniji ko se nabira kvecjem bad energy kot pa tista pristna in cista

kje pa je kak, pa neb vedu, zal

lp

Kokr sem gledal mi je še najbol kul religija satanizem…

Seveda ta “nova”, prava oblika, ne krščanska “anti-krist” varjanta čaščenja hudiča…

Budizem je čudovita zadeva.Dolgo časa me je zelo navduševal,nakar sem ugotovila,da je zelo vraževeren tudi….Je pa bil Buda krasen osebek,z veliko modrostjo!!!!!!!!!!

kaksna je nova oz. moderna oblika satanizma?

to pa tudi mene zanima:))

LP

Predvsem gre za to, da veruješ vase… SATAN ni neka oseba, temveč nekaj v kar veruješ… pravzaprav si SATAN ti… …poleg tega nekako ceni vsa življenja kot enakovredna pa nekak zagovarja, da pustiš vse pri miru, in daješ kokr ti je dano… in tako naprej…

Ubistvu ne veruješ v neko nadnaravno zadevo.

Skratka precej taka nevtralna, realna zadeva – k ubistvu nasprotuje veram lih iz tega stališča (večinoma vere kokr jih poznam vse častijo nekaj nadnaravnega, nekaj česar ne moremo dokazat)…

Vsekakor nima nobene veze z čaščenjem hudiča, žrtvovanjem koz in posiljevanjem devic… 🙂

Sicer pa “church of satan”, “satanism”…. poiščta na google pa si preberita….

V 60. je en tip to nekak “iznašel” pri tem pa se je zgledoval po marsikerem filozofu…

Za budistični tempelj pri nas žal ne vem.

Mislim, eni pa res nimate osnovnih pojmov razčiščenih. Kot prvo budizem ni nobena vera. Še manj je to vera v “nadnaravno”.

Častijo sicer Budo kot ustanovitelja, kot nekoga, ki je našel pot. Samo to pot moraš prehoditi ti sam in sam raziskovati in odkrivati, kdo si. Budizem ne čaka, da bo kak ata iz nebes prišel in te rešil ali kakršnakoli “nadnaravna” zadeva, ampak se moraš rešiti kar sam in delo je zahtevno. Predvsem gre za meditacijske prakse, da odkriješ, kdo si in se osvobodiš vseh iluzij.

ej d best:))

največji greh je: STUPIDITY :))

marksisticni ateizem, torej. le spremenjeno ime, da ste bolj kul :-/
satanizem ne more negirati obstoj satana. se manj Boga.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close