Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Budilka z lučko – težave

Budilka z lučko – težave

Ker sem naglušen, ne morem uporabljati radijske budilke, zato imam budilko z lučko. Vendar pa me ta budilka ne zbudi ob času, na katerega sem jo nastavil. Le, če je moj spanec zelo rahel, me budilka zbudi takrat, ko začne prvič »zvoniti«, drugače pa se zbudim šele čez 20-30 minut. Včasih pa se zbudim celo v času, ko lučka ne utripa (utripa po okoli 2-3 minute, nato pa sledi 8 minut premora). Z budilko ni nič narobe, saj sem jo večkrat preizkusil, pa začne vedno delovati ob nastavljenem času. Zaradi tega ponoči spim zelo nemirno, saj se vedno bojim, da bom zaspal. Kakšne izkušnje imate vi z budilko, ki budi z lučko in kje jo imate (na nočni omarici poleg postelje ali kje bolj daleč)? Jaz sem ugotovil, da je verjetnost, da se bom zbudil v pravem trenutku, večja, če je budilka malce bolj oddaljena od moje postelje.

Lp.

V tujini se dobiju budilke, ki so debele manj, kakor prst in elipsaste oblike. Nastavite jo in daste pod poušter. S tresenjem vsa zbudi ob pravm času.

Upam, da sem vam pomagala

Ja, budilke ni treba imeti dobesedno ob glavi. Dovolj je, če jo postavite nekam na mesto, kjer bo njen svetlobni učinek še večji. Jaz jo imam ob vznožju postelje, torej skoraj pri nogah naravnost. Jo pa naravnost sovražim, ker je njena svetloba prav nasilna, tako da velikokrat prehitim budilko in se sama zbudim po notranji uri. Ni pa prvič, da sem zaspala in skoraj zamudila … Splača se imeti vibrator, mobitel je postal ena od novih rešitev za gluhe, vendar seva.

Priporočam ti, da si nabaviš timer, to je nekakšna zadeva, ki se jo da v vtičnico, na ohišju ima uro. To vtakneš v vtičnico, nato na ohišje vtakneš kabel od luči, nastaviš uro. To nastaviš tako, da ene zobke potegneš ven in si sam določiš, koliko časa naj bo luč svetla in kdaj naj se prižge. To jaz uporabljam in je super zadeva, pa še poceni. Jaz sem jo kupila v Merkurju, mislim, da ni več kot jurja.

Kdor hoče videti mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

Mobitel se da ugasnit..predno ko ugasnete nastavite na določeno uro za bujenje potem te zbudi ob tresljajih…res uspeva,poskusite….

New Report

Close