Buče,bučke
Polpete iz bučk:
Naribaš olupljeno bučko v posodo, dodaš jajce, začimbe in nekaj moke. Dobro premešaš in dodaš še toliko moke, da masa ni čisto tekoča oz. da se malo razleze.
Z žlico polagaš maso na vroče olje. Temperatura ne sme biti previsoka. Ko se popeče na eni strani, obrni.
Lahko pa jih popečeš na toasterju (tisti, ki se odpira in zapira).
Dober tek!
Jaz jih delam kar na nekaj načinov:
Narežem na slab centimeter debele kolutke (lahko tudi počez) in jih popečem na malo margarine ali na olivnem olju.
Kadar pečemo na žaru, poleg mesa spečemo zraven še nekaj bučk – ravno tako narezane na slab cm debele rezine. Običajno jih razrežem po dolgem, da nimaš toliko majhnih koščkov za obračat.
Lahko jih narežeš na kocke, popražiš na margarini ali olivnem olju, dodaš malo česna in zaliješ s sladko smetano.
Lhako jih pripraviš v omaki – popolnoma enako, kot kumare (lahko s paradižnikovo mezgo ali samo s smetano).
Pripraviš maso kot za palačinko – le da je malo bolj gosta in brez sladkorja. Notri naribaš bučke in jih spečeš v olju (kot je že svetoval nekdo pred mano), ali pa kot omleto.
Pa dober tek!
Jaz jih pa najraje naredim takole——>
Na olivnem olju popražim čebulico, dodam papriko, nato paradižnik in na zadnje bučke,…dodam malo vegete, origano, baziliko in rožmarim, če je omake bolj malo dodam še pasiran paradižnik in pokuham 10 minut. Postrežem z testenimami, rižem ali kuhanim krompirjem in sirom. Dober tek.
1.mlade bučke narežeš na kocke skupaj s kolerabo, korenjem, sirom, zabeliš s polivko za solato (kis+olivno olje+gorčica), potreseš z origanom ali baziliko
2.narežeš podolgem na slab centimeter debele kose potreseš z začimbno soljo in popečeš na žaru, zabeliš s tržaško omako
3.omaka s paradižnikom, čebulo in papriko (vse skupaj narežeš in popražiš na olivnem olju)
4.podobno kot 3, brez paradižnika, malo popražiš, dodaš zmešana jajca, potreseš s parmezanom in baziliko
5.juha – narežeš na kocke, skuhaš do mehkega, malo vzameš preč, ostalo zmiksaš, dodaš odvzete bučke in baziliko
6.narežeš na kolobarje, v pivsko testo in ocvreš
7.polnjene – prerežeš po dolgem izdolbeš, vsebino zmešaš z začimami in sirom, napolneš in spečeš v pečici
švejk je pisal/pisala:
>
> 1.mlade bučke narežeš na kocke skupaj s kolerabo, korenjem,
> sirom, zabeliš s polivko za solato (kis+olivno olje+gorčica),
> potreseš z origanom ali baziliko
>
> 2.narežeš podolgem na slab centimeter debele kose potreseš z
> začimbno soljo in popečeš na žaru, zabeliš s tržaško omako
>
> 3.omaka s paradižnikom, čebulo in papriko (vse skupaj narežeš
> in popražiš na olivnem olju)
>
> 4.podobno kot 3, brez paradižnika, malo popražiš, dodaš
> zmešana jajca, potreseš s parmezanom in baziliko
>
> 5.juha – narežeš na kocke, skuhaš do mehkega, malo vzameš
> preč, ostalo zmiksaš, dodaš odvzete bučke in baziliko
>
> 6.narežeš na kolobarje, v pivsko testo in ocvreš
>
> 7.polnjene – prerežeš po dolgem izdolbeš, vsebino zmešaš z
> začimami in sirom, napolneš in spečeš v pečici
Bučni zavitek je enkraten. Narediš ga tako kot zavitek iz jabolk, razlika je v tem, da namesto sladkorja uporabiš sol (pazljivo, da ne bo preveč), za podlago pa dam skuto, povrh potresem ožete bučke (naribam jih in rahlo posolim, ko pa spustijo vodo, jih rahlo stisnem, da voda odteče in nato potresem po skuti). Stvar okusa posameznika pa je, da zavitek iz bučk, preden daš v peč, poliješ s kislo smetano in jajčkom, ali pa smetano in naribanim (ne preveč) sirom.