Najdi forum

brušenje pokitanih sten

Živjo!

Zanima me, kako ste (če ste delali sami) pobrusili že pokitane stene.Predvsem me zanima, če ste uporabili kakšen električni brusilnik ter kakšen, morda kupljen v kakšem Bauhahusu ipd.?

Hvala!

HEh, isto mene zanima oz. sem spraševal po drugih forumih. Od dveh sem dobil feedback, da je še najboljše na roke. Malo bo sicer bolelo in trajalo. Pri mašinah je baje treba pazit, da ti ne pobrusi preveč, saj lahko hitro trak utrga.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če že kupuješ, kupi mašino z nižjo hitrostjo, ki se jo da po ožnosti še regulirati. Še vedno je potrebno drobne popravke pobrusit ročno… gre pa…

Pa en lep dan želim, Joan

sigurno z mašinco, na katero se da brusilni papir(šmirgl papir)…si ne predstavljam na roke to delat..samo pazi, da ne izbereš preveč grobega papirja, da ti ne bo delalo potem črt v steno…lepo gladkega pa bo

In kakšna naj bi bila ta mašinca.Je to vibracijski brusilnik, ki ima pravokotno površino za brušenje (gledal v Obiju za 10EUR) ali kaj z okroglo “glavo”?

jaz sem brusil s takim ja, za 10 eur. na koncu greš edino še malo z roko čez, da kakšen detajl popraviš. papir sem imel granulacije 120-180. pokitano je pa bilo z vilaplanom, še kar trda zadeva na osnovi mavca.
še bolje pa bi bilo imeti rotacijskega, podobno kot je mašina za poliranje avtomobila, le da daš na njega šmirgl papir, ker pri navadnem vibracijskem morša pazit, da ne pritiskaš preveč, ker imaš potem lahko jamo.

ja kr tisto navadno mašinca za kakih 2000 sit… čist dovolj…

A, če gre z mašinco za 10 EUR, potem bom pa tudi jaz poskusil. Sploh nisem vedel, da so tako poceni. V Bauhausu sem jih iskal, pa so bili najcenejši za 40 EUR. Bo treba še v Obija.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sem gledal podoben vibracijski brusilnik še v Bauhausu v LJ, pa so imeli sam 280-vatnega, ki pa je ful težak, pa tudi dražji.V Obi-ju imajo 200 ali 180W za cca 10EUR.

S katerimi materiali pa se spalča kitati, da ni pretrdo za brušenje?

Boljše pretrdo za brušenje, kot pa da je mehko za brušenje, pa prešvoh za stene. No jaz sem kital najprej z Uniflottom, zdaj naprej bom pa verjetno z Fugenfillerjem (oboje od Knaufa), ki je cenejši in tudi dober. Pri Uniflottu baje sploh ni potreben bandažni trak (jaz sem ga dal vseeno).

[http://www.interdiskont.si/]

evo link od firme pri nas na ravnah na koroškem…dobro orodje za mali denar

kupil alpha tools v bauhausu za 1990 sit decembra, zelo dobra mašina, imel sem iskro, ki je bila lažja, vendar tudi manj robustna.

naj boljse je da sposodis žirafo za brusenje 1 nad 40 eurov

V kolikor potrebujete izvajalca za brušenje sten pišite na [email protected]

lp

Za brušenje se uporablja tole:

http://www.youtube.com/watch?v=CNtOhGLoJ7g

New Report

Close