Brušenje parketa
Parket se da zamenjati in če imate obstoječega še na zalogi je toliko bolje, drugače bodo pač barvna odstopanja. Predvidevam, da imate sedaj polakirano s poliuretanskim ali pa kislinskim lakom. Parket bo ostal svetel, če ga boste polakirali z vodnim lakom! Cena je pač odvisna od izvajalca, ampak pod 13 € ne bo prišel skozi če bo uporabljal kvaliteten vodni lak, recimo: Loba, Bona,…
Lp
Vam bom jaz dal eno specifikacijo za brušenje parketa.
Samo brušenje parketa z valjčno ali tračno brusilko in robovi je 1,5 €/m2
Kitanje parketa 1€/m2
Nizkostenska kotna letev cca 0,8€/mt
Lak 4,5-5 e/ m2
Sedaj si pa izračunajte, koliko se zasluži ob tem težaškem delu! Ob tem ne spreglejte, da sem vam napisal samo material, ki se porabi pri tem delu!
Če vsak dan pobrusim 40 metrov parketa in ga še polakiram je zaslužek res lep, drugače je bolj slabo.
Tipično nategunstvo! Ti laka za 25€ po litru ne daješ strankam in še nekaj prvo se dela s temeljem, ki je precej cenejši.
Drugo je pa to, kupi si liftkar in ti ne bo treba tovorit boš lepo peljal.
Tretje je pa tvoje nategunstvo s triotom. Zbrusiš s tračno obdelaš robove in polakiraš. Če si pa stranke razvadil s trioniziranjem pa ne jamrat tu na forumu da nič ne zaslužiš!
Ja imaš kar primeren nick-tvoj IQ je manjši od tvoje št.noge.
Je pa kvaliteta tvojega dela oz. izdelka pogojena s ceno.Sem že videl take “mojstre”,in tudi popravljal za njimi.Za stranko so postali čudežno nedosegljivi,in ker je bilo delo opravljeno brez računa,so se obrisali pod nosom.
Kdo pa jamra kaj?EEEHHHH,sem imel v življenju preveč opravka z osebki kot si ti,in se mi res ne da več.
Pa veliko dela ti želim in zadovoljnih strank.
Ko mački stopiš na rep seveda takoj zacvili! In tako je pri tebi. Delaj pošteno in kvalitetno pa bo vse ok. In ne prenašaj strank okoli z nekimi bajnimi cenami lakov, ki sploh ne obstajajo!
Brušenje, kitanje, 3x lakiranje in letvanje s standardnimi kotnimi letvami ne sme biti več kot 15€ na m2! Večina izvajalcev ima cene 13€ / m2.
Počasi se parketarji razkrivajo!
Ja IZI poraba laka je 1 dcl na m2! Ti ga lahko porabiš tudi 2 al pa 3. Drugače je pa tako, saj vem parketarji ne bodo veseli ampak dejstva so taka.
1.Lakiranje: Poraba laka je od 1 – 1,2 dcl/ m2
2.Lakiranje: Poraba laka je 1 dcl /m2
3.Lakiranje: Poraba laka je 0,8 dcl / m2
Jest se nič ne razkrivam dejstvo je da če lakiraš z vodnim lakom,je poraba 2,5 dcl na m2 vred z temeljem. Jaz osebno dam 1x temelj ,1x lak,vmesno brušenje,1x gel,1x lak.Zato imam ceno 17€.Zato pa imam tudi zadovoljne stranke in pa priporočila.Seveda da omenim da obvezno brusim z TRIOTOM saj smo V 21 STOLETJU !! samo valjčno brušenje je preteklost !!!
Iščem nekoga, ki bi mi samo zbrusil parket. sem iz maribora. skupno bi bilo okrog 30-35m2 brušenja.
prosim za kake ugodne varjanta.
moj mail je [email protected]
ali telefon 031559959
ps. to bi potreboval čimprej.