Bruhanje po zauzitju rib
Pozdravljeni, morda malce hecno vprasanje, nikjer namrec se nisem zasledila podobne teme. Nas 10 mesecni dojencek nekje 2 uri po zauzitju rib ( lososa) bruha. Vse ostalo kar poje poleg tega ( zelenjavo, krompir), uziva veckrat in to brez kakrsnih koli tezav. Smo z ribami zaceli prehitro? ( patronazna sestra je svetovala po 6. Mesecu, mi smo zaceli nekje pri 8.). Je slucajno mozno da je Nik alergicen na ribe? Izpuscajev in driske nisem opazila. Mi prosim svetujete kako dalje? Ribe ukinemo, ali poskusimo cez nekaj casa spet?
Draga flavtica,
dvomim, da je vaš fant alergičen na ribe, bruhanje ni tipičen znak. Pač pa mu morda ne odgovarja kakšen od dodatkov, ki ga dodajajo ribam, ki prihajajo od daleč (losos pri nas izvira iz Severnih morij ali celo od dlje), da ostanejo sveže.
Rešitev težave je več – lahko za nekaj časa (kakšen mesec) ukinete ribji obed. Lahko pa lososa zamenjate s kakšno bolj avtohtono ribo iz Jadrana ali bližnje ribogojnice.
Pozdrav,
Naš ima identične težave. Lososa sem pripravljala skupaj s sladkim krompirjem.
Prvič ni bruhal, ker ga dejansko nič ni pojedel. Drugič ga je jedel popoldan in ko je zaspal bruhal. Danes ga jeimel na jedilniku tretjič in zopet. Dobri dve uri po zažitju bruhanje.
Sem pa prav razočarana, da navkljub temu, da kupuješ v recimo temu prvovrstni ribarnici ne gre brez dodatkov.
Po drugi strani pa je logično da drugače riba ne bo ostala sveža.