Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bruhanje krvi

bruhanje krvi

pozdravljeni.
včeraj se mi je, po 10 minutah stanja na mestu, nenadoma začelo močno vrteti. postalo mi je vroče in slabo in vedela sem, da bom omedlela, če se ne usedem, zato sem se usedla na tla in bruhala kri. ko sem se čez nekaj časa pogledala v ogledalo, sem bila pod očmi črna, v obraz pa čisto bleda. premočena sem bila od nog do glave. še danes se počutim zelo čudno. prosila bi, da mi svetujete, kaj naj storim in če mogoče veste, z kaj bi lahko šlo, poveste.
hvala.
lp

Pozdravljeni!
Za pameten odgovor imava žal krepko premalo podatkov… Prvo vprašanje je, zakaj vam je sploh postalo slabo, če ste bruhali obilo krvi ali le sledove krvi med izbruhano vsebino, kako se počutite danes, ste bruhali še kaj ter kakšno je blato (črno in smolasto?)….nenazadnje koliko ste stari in če ste sicer zdravi. Ob napenjanju pri bruhanju se sicer lahko kdaj pojavi kakšna sled krvi, bruhanje večje količine sveže krvi ali “kavne usedline” ter odvajanje črnega smolastega blata pa terja takojšen obisk zdravnika.
Lep večer!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

mislim, da mi je slabo postalo, ker sem nekaj časa stala. drugega razloga ne vidim, saj se mi to že dolgo ni zgodilo. bruhala sem le sledove krvi, kri je bila temna in v večih flekih. danes se počutim približno tako kot včeraj, slabo, skrbi me, da se bo ponovilo, čutim čuden občutek v želodcu,s težavo jem. bruhala nisem več. blato je temno, ampak to je skos. stara sem 18 let. imam povišan krvni pritisk, nevrokardiogeno bolezen, kilo na želodcu, drugače pa nič več.

Kot rečeno, ob ponovitvi ali črnem (ne temnorjavem)blatu oz. kot rečeno v prejšnjem post-u bo treba do zdravnika, le nekaj sledov se mi samo po sebi ne zdi alarmantno ob predpostavki da se bo počutje v kratkem normaliziralo.
Lep pozdrav!

zdravo.jaz sem pa včeraj zjutraj bruhal kri.najprej sem bruhal navadno,proti koncu pa čisto malo še krvi.zanima me ali je to kaj nevarno? ali naj obiščem zdravnika ?

Če ste izbruhali “črtico” krvi na koncu, je lahko tudi od samega bruhanja in napenjanja…….v nobenem primeru vam ne bom odsvetoval obiska pri zdravniku!

pozdravljenii…….bruhal sem temnordeco kri.bilo je kar nekaj krvi.verjetno zaradi alkohola.mi lahko prosim povete kaksne so posledice oziroma ali po temu ko sem bruhal kri lahko dozivim smrt?? prosil bi se za nasvet…..da se povem to…vsak dan spijem od 4-6 piva……………..hvala

Pozdravljeni!
JA, bruhanje sveže krvi, ali vsebine podobne kavni usedlini je lahko nujno stanje, saj lahko predstavlja krvavitev iz želodca ali varic požiralnika. V tem primeru vas življenjsko lahko ogrozi izkrvavitev in potrebujete hitro zdravniško pomoč. Če ste torej bruhali kri, morate takoj kontaktirati zdravnika.
Lep pozdrav

New Report

Close