Spoštovani!
Doma smo preboleli nekakšno virozo, sin star 19 mesecev še danes ni čisto vredu. Včeraj sem celi dan bruhala in imela drisko, imela sem še grozno migreno, zato sem čez celi dan vzela dva Naprosyna 375 mg., čez dan sem zaužila malo hrane, večina je to bila tekočina,kruh in banane. Danes zjutraj sem opazila,ko sem šla na stranišče, rahlo rdečkast urin. Kaj je to? Je to normalno, ko se telo iztroši? Kako si naj sama pomagam? Prosim za odgovor!
Hvala in lep pozdrav!
Spoštovani!
Bolj rdečkast urin je lahko posledica Naprosyna oz barvila v tabletah, lahko pa je takšen urin, ker ste zelo izsušena ter je urin zelo koncentriran in izgleda takšne barve. Povečajte vnos tekočine. Če se stanje ne bo izboljšalo, pa je potrebno oddati urin. Tam se bo nato točno lahko ugotovilo, ali so v urinu prisotni eritrociti (in zaradi tega rdeč urin) ali ne.
Lp,Nataša Smrekar
Spoštovani!
Vročina, bruhanje in driska so simptomi okužbe, večinoma virusne. Kdaj obiskati zdravnika, je odvisno od resnosti bolezni, prizadetosti hčerke, če ne more dovolj piti, je žejna, ima malo temnega urina ali sploh ni urina. Če lahko zaužije dovolj tekočine, da je takoj ne izbruha in nima visoke vročine, obisk še ni potreben. Vsekakor morate oceniti njeno stanje sami. Če ne veste, kaj bi storili, je vseeno bolje, da jo peljete k zdravniku.
Lep pozdrav! M.Štefančič Gašperšič