Bruhanje in coca cola
No, mogoče moj odgovor ne bo čisto pravi, pa kljub temu….. Za otroke ne vem – sem že slišala (coca cola in slane palčke), vendar nam k sreči še ni bilo potrebno preizkusiti. Lahko pa povem, da je imela mami ob zdravljenju s kemoterapijo velike probleme prav zaradi slabosti in posledično bruhanja. In kaj so ji svetovali – naj pije coca colo. In če to reče zdravnik na onkološkem, je treba to upoštevati :)) (vse za zdravje!) In baje je res pomagalo. Tako, da…. Ne vem, mogoče.
Če pa paše coca cola kljub slabosti in bruhanju, je pa že drugo vprašanje. Meni definitivno ne.
Lep pozdrav in čim manj bruhanja.
Urša
Pri bruhanju in driski pride v organizmu do pomanjkanja tekočine in elektrolitov, ki jih je potrebno nadomeščati. Idealno bi seveda bilo, če bi otroci hoteli piti Nelit, ki je namenjen temu. A kaj ko nima dobrega okusa.
Postana Coca Cola (brez mehurčkov) in Bobi palčke so le alternativa, ki jo imajo otroci radi. Ne ustavlja bruhanja, pač pa nadomešča tekočino in elektrolite.
Karkoli si že mislite o Coca Coli. Verjetno je bolje, da otrok pije vsaj to, kod da dehidrira in konča v bolnici na infuziji.
LPL