Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Bruhanje 7 let že več kot 24 ur

Bruhanje 7 let že več kot 24 ur

Pozdravljeni,

sin star 6 let že več kot 24 bruha. Prvič je bruhal iz petka na soboto ponoči. Včeraj je bruhal vse skupaj 3x in 2x driska. Danes pa tudi že 3x bruhal (driske danes ni imel). Pred bruhanjem ga začne boleti trebuh, po bruhanju se bolečina umiri, a je še vedno prisotna blaga bolečina.

Imel je tudi vročino včeraj zvečer in smo mu dali Brufen. Danes ima temperaturo do cca 37,5. Danes je tudi že dvakrat zaspal in po spanju bruhal. Lula manj kot običajno, za pit mu dajemo po požirkih. Dajem mu tudi napitke za hidracijo, ki pa jih zavrača, tako da jih pije po požirkih. Je pa tudi kar zelen oz bled v obraz.

Sem klicala v dežurno in pravijo, da se še ni treba pridit pokazat. Saj jim zaupam, ampak mene že tok skrbi, ker vse skupaj traja že krepko več kot 24 ur. Imate kak nasvet kaj se lahko naredim.

P.S. Samo za informacijo. Tudi jaz se počutim slabše od včeraj, čutim kislino v želodcu in boli me v žlički. Drugi sin in mož se počutita ok.

Hvala za vaš odgovor!

Lep pozdrav

Glede na znake (bruhanje, vročina, driska) gre za črevesno okužbo, pa še vi se počutite podobno, kar potrjuje okužbo, ki se prenaša. Bruhanje ni zelo frekventno, otrok pa velik, tako da je dehidracija zaardi izgube tekočine manj verjetna. Bruhanje lahko traja dan, dva, ker pa to ni bruhanje 10x ali 20x dnevno, ni potrebno skrbeti. Otrok naj pije blago sladkane in slane pijače, d anadomesti tekočine in elektrolite, hrana pa naj bo normalna.

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close