Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija bruhanje

bruhanje

Lep pozdrav!

Imam 18 mes.starega sina,ki zadnjih 14 dni kar pogosto bruha(vsake 3-4dni),oz.takrat kadar je po hranjenju preveč aktiven,je namreč precej živahen(teka gor in dol,se meče po tleh,plazi na posteljo in se valja ter meče po njej,vesi se po raznih predmetih in se smeji-še posebaj če ga pri tem opazuješ,da ne govorim o tem kadar imamo obisk-mora pokazati vse kar zna),posledica tega je da mu hrano,ki jo zaužije pa čeprav je od tega že nekaj ur,izbruha.

Prosim za kakšen nasvet !

Hvala in LP

Spoštovana Petra,
možno je, da je bruhanje v zvezi z “divjanjem” po hranjenju, saj naj bi po hrani malce počivali. Pri prebavljanju se namreč aktivira drug avtonomni del živčevja, kot pa je vklopljen pri telesni aktivnosti, pa morda res lahko pride do vsega tega. Svetujem vam, da za kakšen teden ali dva poskusite s počivanjem po obroku (pravljica, risanje), skratka mirna igra, potem pa boste videli.
Če otrok ne bo več bruhal, je to to. Če pa bi se bruhanje nadaljevalo, ne bo druge, kot se pokazat vašemu zdravniku.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close