Najdi forum

Moj enomesečni dojenček zelo veliko bruha (poliva) in sicer že med podiranjem kupčka in tudi pozneje. Mislim, da je zaradi tega tudi zelo nemiren in se v joku zbudi, ko ga dvignem na ramo pa bruha in se čez čas umiri. poskusila sem že z bolj pogostim podiranjem kupčka, pa nič ne pomaga. ali ima kdo kakšen nasvet kaj storiti?

lp

Pozdravljena!

Poznam vaše nadloge, saj je bilo in je še vedno tako tudi pri nas, pa čeprav smo stari že skoraj 3 mesece in pol.
Pri nas je pomagalo tudi, če smo ga po obedu dali pasti kravce – tako nam je svetovala tudi pediatrinja. Sedaj pa poskušamo polivanje umiriti na ta način, da ga po hranjeju (če le lahko) dam za nekaj časa v posteljico, kjer ima dvignjeno vzglavje. Najbrz pri tvojem Pikcu to še ne bo prišlo v poštev, saj se najbrž še ne zamoti s kakšno igračko.

Čimeveč sreče…
Ana

Moj sedaj sicer že štiriletni korenjak je bruhal vse dokler sem ga dojila (osem mesecev). Preoblačiti sem ga morala po štirikrat na dan s tem, da sem imela veliko srečo če sem jaz ostala čista.
Seveda sem pri njegovih dveh mesecih obiskala pediatra, vendar me je potolažil, da je moj sin samo požerušček in z njim ni nič narobe.
Poizkušala sem vse mogoče stvari, da bi bruhanje vsaj malo omilila, vendar ni nič pomagalo. Ko sem prenehala z dojenjem pa je tudi bruhanje izginilo.

Želim Vam čim manj bruhanja.

Moj trimesečnik tudi bruha tako, da moramo po tleh za njim brisati, pralni stroj pa je vedno v pogonu. Opazila pa sem, da bolj bruha v vročini. Če je vreme bolj milo, če ni take peklenske vročine, bruha manj oz. samo še malo poliva.
LP Irena

Pozdravljena,

tudi mi smo (bili) eni veliiiikiii bruheci…poglej med stare poste, jaz sem v štirih mesecih preizkusila ČISTO VSE, kar je bilo svetovano! No, in nazadnje obupala, rekla sem si, mi pač bruhamo in pika. Kaj hujšega od gore zamazanih bodijev in pajackov itak ni bilo, saj je naš buhtelj postajal iz dneva v dan bolj zalit.

Naključje je hotelo, da je od tistega trenutka dalje, ko sem to bruhanje sprejela kot normalno, naš buhtelj čedalje manj polival in danes pri petih mesecih se nam le občasno še podre kak moker kupček.

Tako da ti svetujem, da kupuješ pralni prašek na akcijah in čakaš, da mine…

Čimveč kupčkov (tasuhih),

Maxi

Draga MP,

Tudi mi smo se s polivanjem kar namučili, zdaj (hči ima 8,5 mesecev) pa je že povsem dobro. Če ti bo kaj pomagalo preberi moj (in ostale) odgovor(e) Juliji pod temu 4 mesečen otrok še bruha, z dne 29.4.2002.

Če boš želela še kaj vprašati pa mi napiši in ti bom z veseljem odgovorila.

LP, Katja

Mp,

poskusi z eno stvarjo, pred jedjo ga čim bolj umiri, kupčke pa lahko podirata tudi vmes. Nekaj dojenčkov je prav besnih jedcev (tudi moj) in je bruhal (pa pri 7 mesecih še vedno (čim več je goste hrane, manj je polivanja).

Druga stvar, po jedi ga obrni na trebušček in nežno božaj po hrbtu.Pa še nekaj, tolaži se s tem, da je mali preprosto pojedel preveč (ali pa se hoče znebiti zraka v prebavilih), to bruhanje jemlji kot del uspešno izvedenega kupčka. Verjetno bo na tak način tudi kolik manj.

Pozdrav

Povhlja

Imam dvojcka in en je zelo zelo polival. Resitev bi bila lahko gostejsi aptamil – posebej narejen za dojencke, ki prevec polivajo – vendar pa sva s pediatrinjo, dr. Jelenc nasli idealno resitev, saj sem zelela, da bi otrocek se vedno dobival moje mleko.
Torej – mleko sem zacela izbrizgavati in mu potem v steklenicki dodala par zlic rizevih kosmicev – tako smo dobili gostejse mleko in bruhanja je bilo res manj, otrocek pa je se vedno pil materino mleko. Zal po steklenicki in ne pri meni – toda – se vedno bolje kot da bimoral dobivati zdravila ali celo iti v bolnisnico.
Srecno!
Nataas

New Report

Close