Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Bronho-munal P

Bronho-munal P

NASA pikica je pogosto bolna , predlagali so mi th. z Bronho-munalom P . Se še nisem odlocila ker ga ne poznam in nevem ali ima kaksne posledice ali je res tako dober kot eni pravijo ? Prosim za pomoc in da se bom lazje odlocila kaj naj storim ?

Spoštovani!
Posredujem vam nekaj ingormacij o Bronho-munalu.
Broncho-munal P vsebuje liofiliziran lizat bakterij, ki najpogosteje
povzročajo okužbe dihal: Diplococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae,
Klebsiella pneumoniae, Klebsiella ozaenae, Staphylococcus aureus, Streptococcus viridans, Streptococcus pyogenes, Neisseria catarrhalis.
1 kapsula (za otroke) vsebuje 3,5 mg liofiliziranega lizata bakterij.

Broncho-munal spodbuja naravne obrambne sposobnosti organizma proti okužbam dihal. (Filozofija je ta, da v organizem vnašamo dele bakterij, ki seveda nimajo virulenčnih sposobnosti (škodljivosti), sprožijo pa imunski odgovor). Zmanjša število, trajanje in hudost poteka okužb dihal, s tem pa se zmanjša tudi poraba antibiotikov.

Terapevtske indikacije
Kot dodatno zdravljenje predpišemo Broncho-munal pri vseh okužbah dihal.
Preventivno dajemo Broncho-munal pri ponavljajočih se okužbah zgornjih in spodnjih dihalnih poti (kronični bronhitis, tonzilitis, faringitis, laringitis, rinitis, sinusitis, otitis).

Odmerjanje in način uporabe
Otroci, stari od 6 mesecev do 12 let:
Za preprečevanje okužb dihalnih poti dajemo po 1 kapsulo Broncho-munala P na dan, 10 zaporednih dni v mesecu, in sicer 3 mesece zapored. Če je mogoče, naj bolnik zdravilo začne jemati vsak mesec na isti dan, tako da je med periodami 20-dnevni presledek.
V akutni fazi okužbe dihal dajemo po 1 kapsulo Broncho-munala P na dan 10 do 30 zaporednih dni. Naslednja dva meseca lahko dajemo 10 zaporednih dni po 1 kapsulo. Med periodami zdravljenja naredimo 20-dnevni presledek. Kadar je potrebno antibiotično zdravljenje, naj bolnik jemlje Broncho-munal P hkrati z antibiotikom.
Priporočajo, da pri majhnih otrocih, ki kapsule še ne morejo pogoltniti, le-to odprete ter njeno vsebino stresete v tekočino (čaj, mleko ali sok) in jo ponudite otroku.
Zdravilo je treba jemati zjutraj na tešče.

Kontraindikacije
Broncho-munala ne smejo jemati bolniki z znano preobčutljivostjo za katerokoli sestavino zdravila.

Previdnostni ukrepi in opozorila
Med uporabo peroralnih živih cepiv in Broncho-munala je priporočen 4-tedenski presledek.

Stranski učinki
Broncho-munal zelo redko povzroči stranske učinke. Pojavili so se le pri približno 4,5 % bolnikov, in to pri večini v blagi obliki in so bili prehodni. Opisanih je nekaj primerov preobčutljivostih reakcij na Broncho-munal. V takih primerih je treba preparat nehati jemati. Lahko se pojavijo še zvečana telesna temperatura in prebavne motnje,
kot so bolečine v želodcu ali trebuhu, slabost, bruhanje in driska.

Spisek pomožnih snovi v zdravilu (če imate morda doma alergika)
standardiziran OM-85 liofilizat: propilgalat; natrijev glutamat; manitol
vsebina kapsule: škrob, želatiniran; magnezijev silikat; magnezijev stearat; manitol
zunanji del kapsule: indigotin, E132; titanov dioksid, E171; želatina; šelak; rastlinsko oglje, E135

Pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Mene pa zanima samo se nekaj. Mi naši punčki ze dajemo to zdravilo toda 2 dni nazaj je dobila še hikoncil (pogosto ima vneta ušesa).Ali lahko dobi ti dve zravili istocasno?

DA, zdravili lahko jemlje istočasno.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pozdravleni.
Imam eno vprašanje. Ali je lahko otrok cepljen za OMR istočasno pa jemlje bronhomunal. Stara je 1 leto. hvala za odgovor.

Pozdravleni.
Imam eno vprašanje. Ali je lahko otrok cepljen za OMR istočasno pa jemlje bronhomunal. Stara je 1 leto. hvala za odgovor.

Spostovani; ne poznam kontraindikacij za cepljenje proti Omr, ob socasnen jemanju Bronhomunala, opozorilo je obstajalo samo za socasno cepljenje z oralnimi zivimi cepivi, kar omr, ni.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

kot rečeno, ne vidim zadržkov za cepljenje OMR ob sočasnem jemanju Bronhomunala P.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pozdravljeni,

eno vprašanje. Ali lahko bronhomunal povzroča povišano temperaturo tudi po končani kuri (v tistem času, tistih nekaj mesecih, ki bi naj deloval)?

Spoštovani, pojavljanje temperature, utrujenosti, v povezavi z jemanjem bronhomunala je sicer opisano, a ni natančneje opredeljeno. Biološko gledano pa ne vidim mehanizma, po katerem naj bi Bronhomunal povzročal povišano temperaturo po končanem jemanju.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

zdravo,

tudi jaz imam ponavljajoče angina… tretja letos. Ponavljajo pa se že 4 leta.

Pa sem jemala Bactoblis brez recepta….. je to podobno kot Broncho Munal?

Ne vem kaj naj še uživam … Napotena sem za odstranitev mandljev, ampak čakalne dobe so dolge. Do takrat nebi jemala samo še antibiotikov.

hvala za odgovor

 

Spoštovani, v kolikor gnojne angine povzročajo bakterije, tipa streptokok, so tu učinkoviti izključno antibiotiki. Vse ostalo nima smisla. V primeru ponavljajočih se gnojnih angin, pri katerih je potrjen streptokok, se poleg odprave vzroka (pri vas so to očitno zabrazgotinjeni mandlji) svetuje dajanje depo antibiotika.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

zdravo,

ja saj jem antibiotik. Imela sem Ospen potem Klimicin, Amoksiklav zaradi drenaže mandlja, sedaj pa Hikoncil.

Jemljem tudi Bactolis

Kater pa je debo antibiotik- to ne poznam, bila sem na orl pa mi ni nihče omenil kure z Broncho munal.

Je to smiselno uživat še s katerimi probiotiki- Lacto seven, Linex….. Toliko tega je na trgu da ne vem kaj izbrati.

Depo antibiotik je antibiotik, ki se ga daje intramuskularno – v mišico, 1x na 4 tedne, v dogovoru izbrani – infektolog ob stalno se ponavljajočih gnojnih anginah. Antibiotik izbora je penicilin, saj so streptokoki na kristalni penicilin odlično občutljivi in drugi antibiotiki niso na mestu (razen pri na kristalni penicilin preobčutljivih osebah).

Probiotike je smiselno jesti zgolj zaradi vzpostavljanja in vzdrževanja črevesne bakterijske flore, ki jo uničimo ob pogostih jemanjih antibiotikov (ki jih pojemo).

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close