Najdi forum

bronhitis

Pozdravljeni, sem vam že pred tednom(še več) pisala, pa se je verjetno moje vprašanje izgubilo. Vglavnem že dva meseca sem “prehlajena”. Januarja sem imela sinusitis, popolnoma neprehoden nos kljub uporabi fiziološke in olinta. Dobila sem antibiotike in se je ščistilo. Živo oranžni čepki. Potem sem dobila bronhitis in spet antibiotike. In ker že dva meseca kašljam sem šla k pulmologu na kontrolo (pred tremi leti je bilo tudi tako)Niti asmanex mi ni pomagal. Spirometrija je bila slabša kot pred tremi leti in dobila sem spet antibiotike, fliksotide, ventolin in avamys za nos. Sedaj pa kašljam še bolj in celo grlo me je začelo boleti ko požiram. Kaj je to sploh možno? So to res bronhitisi ali me “heca” kakšna alergija. Alergijo imam na smreko, trave, bezeg. Drugi testi so bili negativni (pred tremi leti). Je možno, da je tudi s ščitnico kaj narobe? Kaj pomeni živo oranžen, želatinst izcedek iz nosu? Zakaj kljub vsem zdravilom še vedno kašljam?
Tudi moj partner se že cel mesec počuti izredno slabo, težko diha, srce mu “preskakava”, zelo smrči (prej ni). Trmast moški ponos pa mu ne pusti it k zdravniku. Se bronhitis lahko pozdravi sam od sebe ali mu bo pustilo kakšne posledice. Od vsega hudega je celo prenehal kaditi.
Zanima pa me še to. Ali so bronhitisi nalezljivi? Doma imamo dveletnika, ki se pa kar dobro drži in zaenkrat še ni zbolel, čeprav obiskuje tudi vrtec.
Upam, da se tokrat to sporočilo ne bo izgubilo in vnaprej hvala.

Spoštovani,

Mnenje o diagnostiki in zdravljenju vam žal ne moremo podati preko foruma. Predlagam, da se oglasite pri izbranem zdravniku.
Lep pozdrav, Mihaela Zidarn

New Report

Close