Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Bronhiolitisi kar naprej

Bronhiolitisi kar naprej

Pozdravljeni,

imamo skoraj 4-letnega fantka, ki ima za sabo okoli 20 bronhiolitisov in bronhitisov. 4 x je imel tudi vnetje ušes in 2x pljučnico (cepljen je za pnevmokok pri 6 m in vse obvezno). V bolnišnici je bil 2x. Obakrat rsv + enkrat še adenoviroza.

Poskusili smo ogromno različnih stvari, predvsem prehranskih dodatkov. Med 2 in 3 letom 1 leto sploh ni bil v vrtcu, ko smo ga dali nazaj, so se okužbe nadaljevale kot prej – znaki prehlada in čez dva, tri dni piskanje, hropenje, dihanje s trebuhom, včasih pospešeno dihanje.

Poskušamo jesti zdravo (sadja poje precej, zelenjave malo), težo ima normalno, gibamo se precej, veliko se igramo in veliko se ukvarjamo z njim.

Bil je na Singulairju več meseecev brez učinka. Trenutno je na Flixotidu 2×2 vpiha, vendar ima še vedno bronhiolitise.

Lahko še kaj naredimo? Ali imate kaj izkušenj v povezavi bronhitisi in kozje mleko? Imamo priložnost, da ga kupimo domačega večkrat tedensko. Bi lahko pripomogel k izboljšanju? Otrok obožuje mleko in jogurt. Do sedaj je bil večinoma na kupljenem kravjem mleku in jogurtu. Ali mu lahko kravje mleko ‘pripomore’ k nastajanju bronhiolitisov? Bi nam priporočili kakšno preiskavo? Bil je na kožnih testih glede alergij (tudi mleko) in je bilo vse negativno. Bil je tudi na krvnih preiskavah glede delovanja im.sistema-vse ok.

Res nimamo pojma kaj bi še lahko naredili. Žrelnica naj bi bila malo večja, vendar so nam na pediatrični kliniki po snemanju dihanja čez noč rekli, da operacija ni potrebna.

Trenutno je pojedel prvih 10 kapsul Bronchomunala.

Nam lahko še kaj priporočate, da bi mu bilo v pomoč? Ali bo minilo samo?

Hvala. Se opravičujem za roman. 🙂

Ali ima kdo v družini kakšno alergijo ali astmo?

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close