Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Bromergon in povišan krvni tlak

Bromergon in povišan krvni tlak

Pozdravljeni!

Že 5 let se zdravim zaradi hiperprolaktinemije in jemljem vsak dan po pol tablete Bromergona. Moram priznati, da do sedaj nisem imela težav, zadnje pol leta pa imam povišan krvni tlak (cca. 150/100), zaradi česar se mi poraja vprašanje, ali še lahko jemljem Bromergon. Ravno tako opažam, da imam v zadnje pol leta velikokrat glavobole. Prejšnji teden sem bila na MRI, vendar izvidov še nimam. Ne vem pa kaj naj storim s tableti, saj imam dogovorjeni termin pri endokrinologu šele februarja 2017- ali naj jih jemljem naprej oz. ali mi lahko osebna zdravnica predpiše zdravila za krvni tlak, ker sem prebrala, da sočasno jemanje teh tablet ni priporočljivo. Mi pa je čudno, da imam zadnje pol leta povišan krvni tlak, posebno, ker dokaj zdravo živim in nenezadnje imam le 37 let.
Rada pa bi vas vprašala, ali so mogoče moje težave s hormoni in jemanjem lahko v kakšni povezavi z motnjo ravnotežja oz. nekakšno vrtoglavico, ki se mi ravno tako občasno pojavlja v zadnjem pol leta, v zadnjih dveh dneh pa je skoraj stalno prisotna. Gre za to, se mi je do sedaj le na vsake toliko časa pojavilo, da sem sem se počutila, kakor da bi bila malo omotična oz. počutila sem se, kakor bi bila rahlo pijana, saj sem se morala kar skoncentrirati tako na hojo kakor na mišljenje, sedaj pa se že dva dni stalno počutim tako kakor da sem rahlo omotična. Sicer normalno delam, toda moram se kar skoncentrirati.

Prosim vas za vaše mnenje. Hvala že vnaprej.

Spoštovani!

Bromergon lahko jemljete skupaj z zdravili za zniževanje krvnega tlaka.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Ponovno pozdravljeni!

Imela bi še eno vprašanje. Glede na to, da nimam prolaktinoma in da so moje ravni prolaktina le rahlo povišane (vrednost je cca. 50), me zanima, ali moram res jemati Bromergon, saj nimam več namena zanositi. Ravno tako me zanima, kakšne so sploh lahko posledice, če bi prenehala z Bromergonom, kajti občutek imam, da je ravno on krivec za moj povišan krvni tlak.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!

Glede jemanja Bromergona je potreben posvet z endokrinologom, ki vam je zdravilo predpisal

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close