Najdi forum

ko kupujem v trgovini brokoli, se mi zdi malo neumno, da za en že pripravljen zavitek dam toliko cekina, pa me zanima, ali je poleg cvetkov užitno tudi listje in steblo
in če je, kako vi to pripravljate?

hvala ter prijetno kuhanje vsem

Steblo vsekakor, za listje ne vem povedat zagotovo, a pri nas pojemo tudi steblo. Narežem ga na manjše kose, no če je spodaj že suh in lesen, to odrežem, ostalo pa pojemo, tekne nam tudi surov

lp Neja

mi pojemo vsega.

narezanega na manjše kose, v zelenjavni juhi, omakah, kuhanega na sopari kot prilogo, v pire krompirju,..

Brokolijevo nogo imamo radi pripravljeno kot solato. Liste seveda tudi. V kombinaciji z cvetačo je pa sploh mmmmmmmmmmmm

uf, jutri imamo na jedilniku cel brokoli, pa bom še jaz videla kako je s tem
mislim pa da je cvetača in brokoli res njam, njam…

Komot skuhaš celega tudi s steblom (tistih par listkov dam tudi v lonec), potem pa ga – če to hočem – v kakršnikoli obliki že dam v zmrzovalnik (kot zmiksano juho, kose, samo pretlačeno…). Če potrebuješ brokoli za otroka-daš v kalupe od leda… in ko zmrznejo v vrečko…
Potem pa to dodaš ko skuhaš juhico, omako….!
V zmrzovalniku lahko imaš tako pripravljeno 6 mes (Velika paparica za male papavčke).
Enako sem jaz s porom pripravljenim na čebuli….

Jaz vržem stran ta trše liste, steblo olupim in vse skupaj skuham. Ja, že tako je drag, da bi vse to metala stran pa .. 🙂 Tisti olupek zna pa biti precej trd.

New Report

Close