Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Broccolin

Broccolin

Spostovani,

zanimajo me izkusnje z uzivanjem Broccolina in ucinkovanje v primeru obolenja s drobnocelicnim pljucnim rakom.

Lep pozdrav,

TejaV

Pozdravljeni,
da ne bi naredila kaksno napako v prevodu: brokkoli je verjetno misljena prehrana in sicer vrsta zelenjave, ki deluje kot antioxidant in tudi zavira rast tumorjev. Ima tudi mnogo vitamina C.
Vpliva pa tudi na imunski in hormonski sistem.

Pa se nekaj spletnih strani o brokkoli v zvezi z rakovo boleznijo:
Neka raziskovanja so pokazala vplivanje pri zellodcnem raku predvsem v zvezi z Helicobacter pylori. spletna stran v nemskem jeziku: http://www.wissenschaft.de/wissen/news/148996.html

Znanstveniki so tudi ugotovili, da ce namocimo brokkoli in ga potem zvecimo surovega, da vsebuje neko kemicno snov, ki deluje mocno atioxydatvno. To so neki encimi Sulphoraphane.
http://www.sonnen-portal.de/sonne/brokkoli_krebs_2.html

tule je ena stran o brokkoli pri raku na prostati v englescini
http://www.medizin-forum.de/prostatitis/broccoli-abstracts.html

pred nekaj leti so napovedali amerikanci tudi nek “super-brokkoli”, ki bi ga krizali ali predelali z neko drugo rastlino, vendar se nisem nasla tega izvlecka, ker ne mislim uvazati tistega, kar imamo tukaj dovolj, morda v drugi obiki. lahko pa da imam tudi to ze kje v fasciklu med kakimi 100 drugimi antioxydanti, nekaterih reklam pac nimam casa brati.

Pa se nekaj druge prehrane, (od onkoloskega zdruzenja v Heildelbergu), ki vpliva na zaviranje rasti tumorja; da bi bil moc vpliva razvidnejsi, bom ostevilcila z 1(najmanj) do 3 (najbolj):

na zaviranje rasti tumorja vplivajo:
cesen 3, brokkoli 3, zeleno zelje 3, paradiznik (izrezete sredino stran)3, sojin fizol 3, korenje 3, zito 3, zelen caj (ne premoocen!)3

kot antioxidantg delujejo:
cesen 2, brokkoli 3, zeleno zelje 3, paradiznik 2, soja–fizol 2, korenje 2, zito 2, zelen caj 2;

na imunski sistem deluje vse zgoraj imenovano z mocjo vpliva s st. 1

na hormoski sistem pa delujejo le: cesen 1, brokkoli 1, soja-fizol 1, zito 1:

Lep pozdrav!
Vrba

Teji!
Pravilno sem razumela. Gre za Broccolin – ekstrakt brokolija- firme Pond Zagreb. Zdaj je ravno dve leti od mojega začetka zdravljenja makroceličnega pljučnega raka. Broccolin sem začela jemati takoj po ugotovitvi bolezni. 3 x 8 kapsul dnevno.To je 8 škatel mesečno. Drago je, ampak moja izkušnja je zelo pozitivna. Po končanem zdravljenju (kemo in obsevanje) sem bila sedaj že petkrat na kontroli. Vse v redu. Broccolin jemljem še sedaj v enaki dozi in nameravam to še kakšno leto, potem pa zmanjšati na 3×6, čez nekaj let pa na 3 x 4 do konca življenja. Priporočam!
Zraven jemljem še velike doze C in E vitamina – antioksidanti. Pa še druge stvari, ampak to ni predmet tega vprašanja. Ne grem se zdravnika, ampak verjamem v te dodatne stvari, ki sem jih in jih še jemljem. Prva je pa seveda terapija, ki ji predpišejo onkologi.l
Srečno!

Meli

Kje ga kupuješ?

Prosim za hiter odgovor. Hvala

Saša,
kupi se v privatnih lekarnah, videla sem ga tudi v Park City trgovini v Lj, dobi pa se tudi v trgovinah kjer prodajajo zdravo hrano in dodatke k prehrani. Jaz namreč nisem iz Lj. Cena okoli 4.600 SIT škatla (90 tablet). Če želiš kaj več informacij, mi piši mail in pošlji tel.št. – te pokličem in povem še kaj!

Pozdrav,

v MB ga je moc dobiti v trgovini Sonce in lekarni Lah. Cena enaka kot LJ. Prosila bi pa se za podatke o proizvodih, ki jih uzivas ti Melli in sicer za vitamiv C in E oz. se kaj drugega.

Pisem sicer v imenu oceta, ki ima mikrocelularnega raka na pljucih in ze metastaze v mozganih tako, da je cas zelo pomemben dejavnik.

Lp, TejaV

Maribor mi je bližje, zato prosim, če mi lahko poveš kje v Mariboru je trgovina Sonček in kje lekarna Lah.

LP

Teja,

Piši mi na mail, pa ti bom podrobneje opisala kaj jemljem in koliko, ter kje se dobi. Mislim, da boš na ta način hitreje dobila informacije.

Trgovina Sonce je v centru mesta v Vetrinjski ulici, malo nizje od bivsega Merkurja, nasproti knjigarne Mladinska knjiga. Lekarna Lah pa je na Taboru, desno cez krizisce od DM-a (bivsa Metalka), ce gledas proti vhodu DM-a.

Lp, TejaV

Lep pozdrav vsem!

Čeprav je tema sicer že zelo, zelo stara, je Broccolin zopet na voljo na slovenskem trgu. Za več informacij lahko kontaktirate na ZS ali pa na email [email protected] 🙂 Srečno vsem!

New Report

Close