Najdi forum

pozdravljeni!

pred leti je bila na tv oddaja mladoporočencih, verjetno se še spomnite. no, in enkrat je bilo vprašanje, koliko brisač na teden porabi par. odgovori mladoporočencev so bili od 2-6. ???? midva jih porabiva 14. pretiravava? kaj pa vi?

m

Kaj pa počneta s tokim brisačam??? Sicer pa, če se jih tebi ljubi prati, pa obešati, likati in zlagati, tudi prav. Dokler je vama prav, bo že v redu, pa čeprav 14.
Pri nas jih gre cca.6.

lp

Ne štejem jih a približno 1-2 na dan.

Mi cca 6 kom

Če tvoj pralni stroj zdrži, pol ne pretiravaš :)))

Midva jih tudi skupaj porabiva 14, pa se mi ne zdi too much.

Tudi midva jih porabiva toliko, če ne še več, saj se vendar tuširava 2x na dan.Ne prestavljam si manjše porabe, čeprav sem razmišljala o tem, saj je pralni stroj v kletnih prostorih hiše in pot do njega vijugasta, kar ni bilo ravno užitek, še posebej po porodu!
Pozdrav!

zakaj se pa 2x na dan tuširata? se ti nč koža ne izsuši?

no midva porabva ene 6 navadnih pa ene 4 tavelike pa ene 3 čist tamale

Hi, hi, dobro vprašanje. Ker sem sistematik, sem preštela, koliko jih porabimo (2 odrasla in trije otroci) pri nas v običajnem dnevu – 11. Očitno imam kar zmogljiv pralni stroj, da prenese poleg vseh cunj še 77 brisač v enem tednu.
Pozdrav!
Nina

Pri nas jih tudi kar veliko, samo pozimi je lažje, ker moje mnenje je, da če si stuširan, si umit in se obrišeš ter je brisača samo mokra, torej jo lepo obesim čez radiator in je suha čez urico. Tako,da vsak dan ne uspemo uničiti več kot deset brisač, se mi pa zdi, da vseen perem samo brisače čez teden.

Jagoda

Štiričlanska družina, najmanj 5 brisač na dan.
M.

Dva odrasla, en otrok … vsaj 3 velike brisače za tuširanje vsak dan (če se tuširamo večkrat, pa še kakšna povrhu, ne), pa še dve manjši za roke …. precej?? … kaj pa vem. Sicer pa je z brisačami tako ali tako najmanj dela … pralni stroj opere, sušilec posuši, samo zložit jih je treba in gremo v novi krog …

Zdravo,

a vi imate vsi brisače za enkratno uporabo? Jaz jih s hčerko uporabljam približno 4 na teden, dve ta velike za tuširanje in dve manjše. Tuširava se pa vsak dan, brisače pa imam 2-3 dni…

Mislim, da je menjanje brisač vsak dan popolnoma nepotrebno. Če jo ustrezno posušiš po tuširanju, jo po moje lahko uporabiš vsaj še dvakrat.
Pri nas smo trije in porabimo 9 brisač na teden.

Vzela si mi z jezika.Midve porabiva enako + še 1 brisača za roke in 1 za noge.

Samo naj še pripomnem, ker sem pozabila, jaz se nikoli po tuširanju ne brišem, samo lase si ko si jih umijem zavijem, da se hitreje posušijo, ker sej veste zjutri se vedno mudi.

Hči pa tudi vidi mene, da se ne brišem in se “po novejši varianti” tudi ona ne briše ampak samo zavije v brisačo.

Zato jih več kot toliko da jih zamenjam po 2-3 dneh ne rabim…

Kaj pa ekološka osveščenost???
1. onesnažujete vodo z milom
2. onesnažujete vodo s pralnim praškom
3. onesnažujete okolje z deodorantom
Tudi pri nas smo se tuširali vsak dan…., zdaj pa ne več, saj tako povsem porušimo
naravno življenje…Tatjana je pisal/pisala:
>
> Tudi midva jih porabiva toliko, če ne še več, saj se vendar
> tuširava 2x na dan.Ne prestavljam si manjše porabe, čeprav
> sem razmišljala o tem, saj je pralni stroj v kletnih
> prostorih hiše in pot do njega vijugasta, kar ni bilo ravno
> užitek, še posebej po porodu!
> Pozdrav!

tuširam se le z v o d o, le zvečer občasno uporabljam pikico gela za pod pazduho in kanček intimnega gela, uporabljam DEO AKTIV KRISTAL nobenih dezodoranskih sredstev ,uporabljamo ekološki pralni prašek,…. ne uporabljamo otroških čistilnih robčkov,. prehajamo na bombažne plenice, uporabljamo pa sveže brisače, živimo v delno neokrnjeni podeželski naravi, katere vrednosti se zavedamo in jo čuvamo

torej sem za ekologijo, sem pa tudi za čistočo z vodo in čimbolj naravnimi sredstvi za čiščenje….
Tuširanje mi pomeni torej le sprostitev celega telesa z vodo zjutraj izmenično toplo hladno za prebujanje- kneip, zvečer pa toplo za uspavanje, poleg tega sem mnenja, da z umivanjem iz telesa ne izpereš zemlje iz vrta in peska iz peskovnika

p.s
v lanskem letu so sosedovi otroci imeli garje, kar nekako ne spada v današnji čas…

s prijaznimi pozdravi
Tatjana

New Report

Close